Dag 24 - New York

Door B.J. Diender - 06-05-2014 04:28

Vanmorgen eerst maar eens een beetje rustig aan gedaan. Het was uiteindelijk zondagmorgen. 

Rond half 11 hebben we de voeten weer in beweging gezet. Het doel van vandaag was Little Italy en Little China. Ik kan jullie nu al vertellen dat we dat niet hebben gezien vandaag. We hebben we heel veel andere mooie dingen gezien. We zijn 7th Avenue naar het zuiden afgelopen en ze kwamen we uit in Greenwich Village. Een hippe buurt met heel veel leuke winkel, galeries en restaurantjes. Ben was weer helemaal gelukkig want hij had in een tweedehandswinkel weer 3 CD's gescoord. Na Greenwich kwamen we in Soho. Natuurlijk loopt alles in elkaar over en stap je niet over een lijn zodat je in een andere wijk bent. We kwamen terecht in het Washington Square Park. Een vrij klein park als rustplaats in alle drukte. Ook hier was het weer heel gezellig. Het weer was goed; wat fris en winderig maar schijnbaar was iedereen naar buiten. In het park zaten mensen te zingen met gitaar. Er zat zelfs een mevrouw achter een vleugel. Geen idee hoe ze die daar heeft gekregen en hoe ze die meekrijgt naar huis. Onderweg kwamen we langs een aantal makelaars en daar bleek dat aan hip wonen een prijskaartje hang. Voor een appartement met 1 slaapkamer betaal je al snel tussen de 850.000 en 1 miljoen dollar! Wil je meer slaapkamers dan gaat de prijs uiteraard ook omhoog. 

Ondertussen waren we al mooi afgezakt naar het zuiden van Manhattan en kwamen we in het financiele District waar de gedenkplaats is voor alle mensen die bij het ongeluk in de Twintowers om zijn gekomen. Alleerst kwamen in de St. Paul's Cathedral. Een oude kerk, 1 van de oudste gebouwen van New York. Deze kerk heeft na 24/11 een hele nieuwe invulling gekregen. Het is nog steeds een kerk maar na 24/11 was het ook een opvangplek voor alle vrijwilligers die hebben meegeholpen de dagen na het ongeluk. In de kerk is o.a. een gedenkplek met foto's etc van mensen die zijn omgekomen. Ook is een hele stapel met emblemen van brandweerorganisaties, politie etc uit de hele wereld. We zagen een embleem van de brandweer van Utrecht. Kinderen uit Japan hadden slingers van origami gestuurd die er ook hingen. In een andere hoek van de kerk was een pelgrimshoekje. Je kon daar iets op een briefje schrijven en dat bij alle andere leggen. Dit alles bij elkaar maakte op ons heel veel indruk. 

Daarna zijn we doorgelopen naar het monument. Daar kwam je niet zomaar. Eerst moesten we in de rij want er waren natuurlijk meer mensen die daar naartoe wilden. De rij was niet eens erg lang dus we hoefden niet lang te wachten maar we moesten nog wel door de security. Net als op het vliegveld moest de rugzak en jas en een bak die onder de scanner doorging en moesten wij door het detectiepoortje. Gelukkig mochten we door ondanks het zakmes dat Ben in de rugzak had (daarover later meer). Rond het monument in het nog een grote bouwput. Wel staat het nieuwe WTC prominent in zicht. Het monument bestaat uit 2 grote vierkanten in de grond. Vanaf de zijkanten stroomt water en in het midden van de bodem zit nog weer een vierkant. Boven langs de randen zijn alle namen in metaal gestansd. Zoals gezegd maakte de kerk  meer indruk op ons dan dit. Wat wel heel mooi is, is dat de toegang vrij is maar dat het zeer wordt gewaardeerd wanneer je een donatie doet. 

Weer buiten zijn we doorgelopen naar de Hudson, naar Battery Park. HIer is een hele lange strook langs de kust aangelegd als recreatietruimte. Je kunt kilometers fietsen, wandelen, skeeleren of wat je wilt. Ook zijn er allerlei andere functies zoals hondespeelplaatsen. Daar wordt flink gebruik van gemaakt. Waarschijnlijk is dit voor sommige mensen een mooiere manier om te daten ďan via internet. Verder liggen er volleybalvelden, tennis- en basketbalvelden. Kunst in de openbare ruimte is goed vertegenwoordigd en er zijn een aantal jachthaventjes voor zeilboten. En die New Yorkers maar rennen. Volgens mij is dat hobby nummer 1 hier. Rennen, rennen en nog eens rennen. De 1 wat harder en makkelijker dan de ander maar allemaal rennen. Alleen, met partner of wandelwagen. Na een aantal kilometers zijn we weer de bebouwing ingedoken en kwamen we in het Meatpackingdistrict. Weer zo'n gezellige wijk. Omdat het een klein beetje begon te regenen moesten we alweer naar de kroeg. Daar zaten heel veel mensen met een flinke jampot met wit spul en een rietje voor zich. Ben wilde een pilsje maar ik wilde zo'n potje. Ik dacht dat er frozen yoghurt in zat maarna een flinke teug was ik er al snel achter dat er alcohol in zat. Het was frozen tequila. Dat hadden we de zondag in San Antonio ook al gehad en dat is heel erg lekker. Ondertussen was het weer droog en zijn we rustig terug gelopen naar het hotel om even te rusten voordat we even wat zijn wezen eten. Het was erg rustig op straat. Het was ook kil dat heeft er misschien we mee te maken. 

Al met al hebben we vandaag het zuidwesten van Manhattan grondig bekeken en we hebben ervan genoten.

 

 

Reacties

Ellen 06-05-2014 18:23 {{button-20067}}

9/11 misschien ipv 24/11?
Ongetwijfeld heel indrukwekkend! ! 👠😙

Dochter Ellen 06-05-2014 19:26 {{button-20069}}

Het is nog alijd 11 september

B.J. Diender 07-05-2014 02:52 {{button-20075}}

Lieve Ellens, jullie hebben gelijk!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan