Dag 8 - Glenwood Springs

Door B.J. Diender - A long time ago

Vanmorgen waren we om 7 uur wakker. We lagen nog lekker en zeiden tegen elkaar dat we nog wel even konden blijven liggen om daarna om kwart over 10 opnieuw wakker te worden. 

Om 12 uur hadden we met Bente en de familie afgesproken in de lobby van het hotel. Er stond een bezoek aan een attractiepark op het programma. Daar kun je alleen via een gondelbaan komen. Het uitzicht was er dan ook prachtig. Je kon onze camping ook zien liggen aan de river de Colorado. We begonnen met een ritje in een soort rodelbaan. Altijd leuk. Daarna kregen we een rondleiding in een echte grot. Dat was echt heel mooi en interessant. Zo'n imposant stuk natuur maakt dat je je heel klein vond. De amerikaanse oude baas die de rondleiding gaf kon het mooi vertellen. We daalden 127 traptreden af de grot in. Petje af voor die man, hij doet dan een keer 4 per dag. We gingen in etappes naar beneden en ook weer in etappes omhoog om weer even op adem te komen. De man vertelde dat ze in 1908 de eerste rondleiding hadden gegeven. Toen was het tijd voor de lunch. Bij de kassajuffrouw kon ieder zijn wensen doorgeven en even later werd het keurig gebracht. Ook dit was weer heel lekker. Bente haar familie vertelde ook dat uit onderzoek is gebleken dat in Colorado de meeste gezonde mensen wonen en dat obesitas hier het minst voorkomt van alle amerikaanse staten. Ook schijnen in Colorado de meest blije mensen te wonen vooral in de steden Boulder, Colarado Springs en Loveland. Na de lunch zijn we gaan lasergamen. Lachen! Vijf minuten een hartslag van 120! Het seizoen is hier nog helemaal niet begonnen ook al is het morgen pasen. In het park was het ook helemaal niet druk dus we konden mooi alle drie de 4D films achter elkaar bekijken. 

We hebben een hartstikke leuke dag gehad. Je bent even veel minder een toerist wanneer je met zo'n amerikaanse familie op pad bent. Het is ook leuk om te zien hoe Bente daar in opereert. Met groot gemak! We hebben vanmiddag al afscheid van Bente en de familie genomen. 

Na het pretpark zijn Ben en ik terug gegaan naar de camping waar we met ons pilsje nog even lekker aan de rivier hebben gezeten. Verder nog wat klusjes aan de camper verricht zodat we morgenvroeg weer op tijd verder kunnen. 

Reacties

Wybe en Anita A long time ago

Wauw, wat een mooie verhalen! En wat heerlijk dat jullie Bente in jullie armen hebben kunnen sluiten :-)
Fijn dat jullie plezier hebben van de Tomtom (als ie tenminste de goede weg wijst!)
Veel plezier nog, we zullen jullie vanaf de Korhoenweg op de voet volgen ;-)
Groeten, Wybe en Anita
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!