Dag 15 - Yellowstone via Grand Teton naar Bear Lake

Door De Huismannetjes - 30-07-2018 01:49

We hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg van circa 5 uur. We vertrekken dan ook weer om 8 uur. We ontbijten binnen in de camper want uit de zon is het nog best fris. 

We rijden de laatste keer door Yellowstone en verlaten via de Zuiduitgang het park. Jeff heeft ons verteld dat bij de zuiduitgang de meeste kans is op beren dus we hebben nog een klein beetje hoop. We rijden langs het prachtige Yellowstone Lake en vervolgen onze weg. Vlak voor de camper van Roel en Michal komt een hert de weg op, dat ging maar net goed. Wij stoppen en wachten tot het geschrokken hert weer terug het bos ingaat. Veel spannender wordt het voor ons in Yellowstone niet. We zien nog wat herten maar de beren blijven zich voor ons verstoppen. 

Vanuit Yellowstone rijden we Grand Teton National Parc binnen. Het park is vernoemd naar de 4.197 meter hoge Grand Teton, de hoogste berg van het Teton-gebergte. Ook hier staan borden dat we op moeten passen voor beren. We speuren allemaal de bosranden af maar tevergeefs, geen beer.  Het landschap verandert in enorme bergen waarbij op de toppen nog sneeuw ligt. We maken een tussenstop bij Jenny Lake waar je mooie foto’s kan maken van de bergen die weerspiegelen in het water. Helaas is het niet heel helder waardoor de weerspiegeling niet te zien is, maar indrukwekkend zijn de bergen wel!

We rijden door tot Jackson, een gezellig stadje. Michal heeft op internet een plaatselijke supermarkt gevonden waar we de boodschappen gaan doen. Het is niet zo’n hele grote parkeerplaats maar met goed stuurmanskunst en creativiteit worden de 2 grote campers naast elkaar geparkeerd.  Bij binnenkomst in de supermarkt zien we veel verse producten en er zijn meerdere buffetten waar je eten kunt kopen en voor in de supermarkt  is een café waar je het dan op kan eten. We besluiten om eerst de nodige boodschappen te doen en daarna in het café te eten. En wat een goede keus was dat! We eten heerlijk Rijst met kip, noodles, pizza en salades. Dat scheelt vanavond weer koken! Rond half 2 rijden we het laatste gedeelte van de route langs Bear Lake wat prachtig blauw. We komen rond half 5 op de camping aan. We hebben twee mooie plaatsen naast elkaar met de deuropening naar elkaar toe. 

De jongens en Merel nemen gelijk een duik in het zwembad, het is rond de 30 graden hier. Michal en ik besluiten om hier de was te doen, droogt goed. Samen hebben we 6! Wasmachines in gebruik. De mannen zorgen voor de waslijnen en zo hangt na ongeveer en uurtje heel onze campingplaats vol met was. Je kan vanaf afstand onze camper al terug vinden. Wij vragen ons af hoe die Amerikanen dat doen, alles in de droger? 

Onze camping ligt tegenover Bear Lake en een aantal van ons willen hier graag even naartoe lopen.  We zoeken een weg naar beneden maar komen alleen maar op privé terreinen uit. Er staan prachtige huizen maar niks geen pad naar beneden helaas. We besluiten dan ook maar terug te gaan naar de camping.

 Koen heeft inmiddels de animatie ontdekt en doet mee met spelletjes op het springkussen. Hij maakt al snel vrienden en kletst honderduit in het Engels. En ze begrijpen hem nog ook. Dat we uit Nederland komen, vinden zijn nieuwe vriendjes maar raar. Zo ver van huis? We komen hier nog weinig Nederlanders tegen dus we zijn bijna een bezienswaardigheid. Al meerdere keren is aan ons gevraagd, als ze ons horen praten, waar we vandaan komen. Omdat het Nederlands zo mooi klinkt of juist niet???

We eten later op de avond nog een broodje en ruimen de was op. Zoals elke avond bespreken we de route voor morgen. We hebben morgen weer een langere reisdag voor de boeg. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en we kiezen voor de iets langere, maar wel fijnere wegen met de camper. We kijken er weer naar uit!

Reacties

Siny 30-07-2018 09:20 {{button-53736}}

Weer een hele reis. Jammer dat Jullie geen Beren gezien hebben. Groet siny

Anneke en Frans 30-07-2018 16:57 {{button-53759}}

De foto van dewesp kwam later binnen en die is echt heel erg groot. De foto’s zien is echt genieten. Wat een mooie kleuren en die waterval prachtig! Het is wel leuk dat Koen al zo vrij is om met kinderen van een andere nationaliteit te spelen en te praten! Goede reis en lieve groetjes. 💑
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan