Dag 22 - Bryce Canyon National Parc

Door De Huismannetjes - 06-08-2018 19:23

Merel gaat vandaag de Thunder Mountain Trail rijden, op een paard ongeveer 4 uur door Red Canyon. Ze moet om 10 over 8 in de lobby van het nabijgelegen hotel zijn dus we staan vroeg op en samen met Merel ontbijten Dave en ik vast. 

Om half 9 wordt Merel, samen met een gezin van 5, opgehaald met een busje. Ze rijdt niet in de Bryce Canyon maar in de nabij gelegen Red Canyon. We zwaaien haar uit, vinden het stoer van haar dat ze dit alleen doet en lopen samen terug naar de camper. 

Iris en Stefan zitten al lekker in het zonnetje te ontbijten als we terugkomen. Koen is al klaar met ontbijt. We ruimen de boel op en lopen naar de shuttlebus om het park in te gaan. In de tijd dat Merel weg is, ze is rond 1 uur pas weer terug, willen wij een van de wandelingen in het park gaan maken. We rijden met de bus naar Sunset Point waar we weer genieten van het uitzicht. Het is rond 10 uur in de ochtend en de zon schijnt al volop waardoor de kleuren weer anders zijn dan gistermiddag. 

We wandelen van Sunset Point naar Sunrise Point, dit is een gemakkelijke wandeling bovenaan de Canyon op een geasfalteerd pad. Wel zo fijn voor de mensen met hoogtevrees. Onderweg heb je prachtige vergezichten.

Bij Sunrise Point heb je een wandeling naar beneden de Canyon in. Omdat we Stefan toch ook het gevoel van in de Canyon te lopen willen meegeven, dalen Iris en ik samen met Stefan af. Koen en Dave blijven boven, Dave is vanmorgen met hoofdpijn opgestaan, waarschijnlijk door de hoogte. We zitten ondertussen ook alweer op 2600 meter hoog.. Het eerste stuk(je) gaat het nog en maken we al mooie foto’s. Het eerste gedeelte van het pad is langs de rotswand maar dan….dan houdt de rotswand op en loopt het (niet eens zo hele smalle pad) naar beneden met links en rechts niets.. Iris en ik blokkeren op hetzelfde moment en willen zo snel mogelijk weer naar boven. Wat een watjes zijn we…maar hé we hebben het geprobeerd. 

We stappen weer op de shuttlebus en gaan terug naar de camping. We gaan richting het zwembad en lezen er lekker een boekje en Koen en Stefan zwemmen er. Het is nog heerlijk rustig, wat een verschil met gistermiddag toen de kids als haringen in een ton zaten.

Rond 1 uur halen we Merel weer op bij het hotel. Ze vond het fantastisch. Wel pittige stukken ertussen met smalle paden maar in een prachtige omgeving en op een lief en stoer paard! Gelukkig heeft zij geen hoogtevrees. Ze heeft mooie foto’s gemaakt. Zo konden we ook een beetje meegenieten. 

‘s Middags doet iedereen waar hij zin in heeft. Er wordt gezwommen, gelezen en geluierd. ‘s Avonds gaat iedereen behalve Merel en ik op ATV-tour. Oftewel  onder begeleiding een mooie tocht maken met een quad of buggy door het gebied rondom Bryce Canyon. Dave gaat met Iris, Stefan en Koen in een stoere rode buggy!

In een groep van in totaal 6 quad’s en buggy’s rijden ze onderbegeleiding van een sympathieke gids richting de heuvels rondom Bryce Canyon. Op een aantal plekjes stoppen we nog even om te kijken of iedereen goed zit en weet hoe alles werkt en legt onze gids meteen nog een en ander uit van de omgeving en het wildlife dat hier ziet en dat we ook nog zien onderweg! Bij de laatste stop zegt hij, zo dat was leuk maar nu wordt het pas echt Fun! Het tempo gaat behoorlijk omhoog en de bochten, kuilen en heuvels worden behoorlijk pittig. Het is een gave tocht! Op 2/3 van de tocht doet hij nog 1 stop zodat ik en Stefan even van stoel kunnen wisselen en zo geniet Stefan ook maximaal van dit avontuur, lang leve het roze papiertje! Na afloop zijn we allemaal drie tinten donkerder gekleurd en dat komt niet door de zon. We zitten helemaal onder het rode stof van de rode bergen waar we op hebben gereden.

Na dit avontuur gaan we lekker bbq-en en daarna nog even nagenieten van de mooie dingen die we vandaag gezien en gedaan hebben. Morgen op naar de gekte (en hitte) van Las Vegas! 

Reacties

Anneke en Frans 06-08-2018 20:17 {{button-54215}}

Dat was een dag met veel aktieviteiten. Voor elk wat wils. En hierna naar Las Vegas en dat is een heel verschil met deze dag. We zijn ook weer benieuwd wat jullie daar gaan zien. Veel plezier en groetjes!

Monique 07-08-2018 10:04 {{button-54249}}

Wat een leuke dag hebben jullie weer gemaakt! Ook voor Merel een leuke ervaring
Geniet er maar lekker van
Lieve groet,
Monique
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan