Naar Vancouver Island-Ucluelet 6 Augustus (dag 22)

Door Familie Bosman - 07-08-2018 18:04

Om half 5 gaat de wekker. De boot vertrekt om half 7 en we moeten nog een half uur rijden naar de haven van Horseshoebay, aan de noord kant van Vancouver. Het weer is prachtig dus het is genieten op de boot. Langzaam verdwijnt Vancouver uit beeld en voor we het weten komt Vancouver Island in het vizier. We hebben het geluk om een walvis voorbij te zien zwemmen. Piet en Els zien de staart mooi in beeld. 

Om kwart over 8 zijn we er al. Lekker vroeg zodat de dag nog helemaal voor ons ligt. Wat we ervan hebben gelezen is de weg naar de kant van Ucluelet en Tofino zwaar om te rijden maar daar merken we nog niets van. Het is heerlijk de zee zo dichtbij te zien. Voelt goed. Na ongeveer een uur rijden gaat het feest van draaien en keren beginnen. De weg wordt smal en slecht en slingert over de berg en door het bos, een heel dichtbegroeid bos. Ucluelet is het eerste dorpje dat we tegenkomen aan de kant van de Pacific Rim. Een klein vissersdorpje waar we op goed geluk de eerste beste camping hebben geboekt. De Island West RV. Het blijkt een Chinese camping te zijn die om de inkomsten te verhogen ook de parkeerplaatsen tot campingplaatsen hebben omgedoopt. We staan aan de haven,  naast een spooky vervallen huis. Het is wel een heel vrije plek met mooi uitzicht op de vissersbootjes. De mensen zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Zonder moeite ontvangen we een verlengkabel voor de electriciteit in het volle vertrouwen dat we deze netjes weer terugbrengen. 

We lopen het dorp een klein stukje in en boeken een walvistour voor morgenmiddag en voor de meiden een surfclinic voor woensdagochtend. We kijken nog even op een andere camping om nog een extra nacht te boeken maar we geven toch de voorkeur aan onze Chinese variant. Op de terugweg zien we de vissers weer terugkomen en zien allerlei plaatsen voor hen om de vis schoon te maken. Prachtige zalmen en heilbot. Meerdere vissers vertellen dat ze heel veel walvissen hebben gezien. Ik hoop dat ze er morgen ook nog zijn. Een man vertelt over een witte haai van 2,5 meter.  Heel uitzonderlijk hier. Ik hoef hem niet zo nodig te zien eerlijk gezegd. We gaan met een zodiak die je als haai best gemakkelijk lek kunt bijten. We genieten van het authentieke van dit dorpje en de mensen en vissers. Het weer is heerlijk maar frisser dan we gewend zijn. Dat hoort bij het klimaat van dit eiland.

Daarna gaan we het restant van onze vakantie definitief vorm geven. Met z’n viertjes vlakbij de wifi (waar je iedere 10 minuten opnieuw in moet loggen) met de kaarten, boekjes, apps en computer bij de hand. We besluiten een extra nacht te boeken op de camping en een nacht in de buurt van Victoria. Vrijdag gaan we dan met de boot (geboekt) van Sidney naar een voorstad van Seattle. Het lukt ons om drie nachten in de buurt van Seattle te boeken, maar een nacht staat nog open.

Reacties

Jan smit 07-08-2018 21:04 {{button-54286}}

Nu de blik op Vancouver Island. Lekker vroeg op zeg. Maar goed weer en omstreeks 8 uur al op het eiland. Een camping onder de regie van chinezen. Moet kunnen . De wereld ligt open. Natuurlijk kijken ze de mensen aan met het uitlenen van kabels e.d. Het zien van zo’ n machtig dier is natuurlijk een sensatie. Een haai daar heb ik ook niets mee.
De gezegde naar de haaien gaan spreekt mij niet zo aan.............

Ik bemerk al een gedachte aan de terugtocht. ? Maar jullie hebben toch nog even.? Goede reis verder en geniet van de mooie dingen om jullie heen.
Wij zitten nog heerlijk op het terras en het is nog warm en heel,de wereld komt hier langs , lopend , fietsend , met de auto en met de jachten. Laten we ons ook maar verplaatsen in een vakantie locatie.

Lenie Exaltus 08-08-2018 11:13 {{button-54323}}

Weer een prachtig verhaal, leuk om tot de ontdekking te komen dat de eigenaar van de camping van Chinese afkomst is , zoiets verwacht je niet. Het was weer een dag vol belevenissen en ontdekkingen maar het zal voor Els en Piet wel behoorlijk vermoeiend zijn ,ik heb zo'n beetje ervaring met die lange benen van Vin, zal nooit de tocht door de Efteling vergeten maar we hadden aan het eend van de dag wel alles gezien en het was een prachtige dag.
Ik liep even een beetje achter met mijn reactie maar heb op de dag hiervoor ook wat geschreven. Ben benieuwd hoe het met de walvis tour is vergaan ,en heerlijk al die lekkere verse vis!! geniet met elkaar!!!
Knuffels Lenie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan