Dag 19 - Uitblazen in Moab

Door Roel - 02-08-2018 09:19

Vandaag is een 'niks moet, alles mag' dag. We hoeven geen kilometers te maken, geen boodschappen te doen, geen parken te bezoeken: iedereen doet waar hij of zij zin in heeft. Het ontbijt loopt vertraging op en wordt uiteindelijk een soort brunch. Het wordt weer een bloedhete dag, dus er wordt voornamelijk gezwommen of in de koelte van de airco in de camper geluierd. Ondergetekende gebruikt vandaag voor het bijwerken van de reisverslagen, want met al die National Parks zonder enige vorm van internetconnectie is de achterstand op het reisschema toch wel opgelopen. Snode plannen voor het huren van een offroad-voertuig of het ondernemen van een paddle-tocht op de Colorado stranden in goede bedoelingen. We doen liever allemaal eventjes gewoon helemaal niks!

Helemaal niks is wel héél erg weinig, dus 's middags lopen we een stukje door Moab dat eigenlijk niet meer is dan één lange drukke weg waaraan 4x4-verhuurbedrijven strijden om klandizie terwijl rafting- en andere outdoorbedrijven hun diensten aanprijzen. Het is dampend heet maar gelukkig is frozen yoghurt daar een hele fijne remedie tegen. Als de avond valt lopen we met het hele gezelschap naar Zax, een Italiaans restaurant een stukje verderop langs de hoofdweg. De Zax-burger en de Zax-lager gaan erin als koek en het all-you-can-eat pizzabuffet is ook een succes.

Na dagenlang een zuidelijke koers te hebben aangehouden gaan we morgen westwaarts: eerst doen we Goblins State Park aan om daarna door te steken naar Capitol Reef. Aan het eind van de dag komen we dan hopelijk uit bij 1000 Lakes RV Park, een schattige campground waar we twee jaar geleden ook hebben gestaan. Binnen ons gezelschap staat deze camping bekend als de 'worstjescamping', omdat we destijds op slinkse wijze een aantal in aluminiumfolie ingepakte knakworstjes het restaurantgedeelte in hebben gesmokkeld voor Isa, die niets anders op de menukaart kon vinden dat ze lustte. Dochterlief gaf vandaag aan dat ze inmiddels wel wat meer lust dan toen. Maar 'just for old times sake', ik denk dat ik morgenvroeg voor vertrek uit Moab voor de zekerheid nog maar even wat worstjes haal bij de supermarkt...

Het is 01:17 in de nacht in Moab. Buiten vallen de mussen nog steeds van het dak van de hitte, binnen dempt de blazende airco al het buitengeluid en ik ben - na dagen van achterlopen - eindelijk bij met mijn reisverslagen. Welterusten!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan