Overtreffende trap

Door Familie de Jong - 24-07-2019 02:51

Dinsdag - 23 juli 2019

De eerste dag in Vancouver begon zoals in het vorige verslag te lezen was lekker vroeg. Papa ging al vroeg een rondje lopen en Stijn en ik bleven nog even lekker in bed om rustig wakker te worden. Om 9:00 uur zaten we met zn drieën heerlijk te ontbijten met verse broodjes en koffie terwijl we van het heerlijke weertje aan het genieten waren.        

In dat eerste uurtje (maar gisteren ook al) viel het ons op dat Canadezen zo verwelkomend, geïnteresseerd en toegankelijk zijn. Een man die vraagt waar onze lekkere broodjes vandaan komen, de politie die ons eetsmakelijk en fijne dag toewenst en een man die naast ons kwam zitten en over zijn dag ging vertellen en allemaal leuke tips voor ons had. We bleven ons verbazen over hoe gemoedelijk de Canadese sfeer was en hoe iedereen elkaar bleef overtreffen door ons steeds vriendelijk toe te spreken. Nu snap ik (Else) weer waarom ik acht jaar geleden een beetje verliefd was geworden op Canada. 

Een van de tips van de man op het bankje was langs het water wandelen richting Stanley Park en dat gingen we meteen maar doen. Groen, groener, groenst. Een prachtig en zeer divers park met groene velden, naaldboom bossen, meren en dat allemaal omgeven door de oceaan, een haven en op de achtergrond hele grote gebouwen. Zo veel contrasten en zo veel te zien. 

In het Stanley Park gingen we naar Beaver Lake waar we helaas geen bevers hebben gezien, maar wel hele mooie waterplanten en vogels. Aan de rand van het meer stond een oude man van ongeveer 80 jaar oud die heel bescheiden vloot en iets in z’n hand had. Na enkele seconden kwam er een “red wing blackbird” van ca. 75 meter afstand heel enthousiast aanvliegen en op zijn hand zitten om (blijkbaar) nootjes te eten. Nadat de vogel weg vloog, vroeg de man mij of ik het ook wilde proberen en natuurlijk wilde ik dat. Ik de nootjes in mijn hand en de oude man zijn bescheiden gefluit. Ja hoor daar kwam hij weer! 

 

Na een middagdutje/Netflix sessie hebben we de dag heerlijk afgesloten met een etentje in Gastown waarbij we een prachtig uitzicht hadden. Verschillende oesters als voorgerecht en daarna heerlijke verse vis. Moe en voldaan weer terug naar het hotel om van onze eerste dag na te genieten en straks waarschijnlijk als roosjes te gaan slapen.  

 

Reacties

Jantje 24-07-2019 18:01 {{button-58711}}

Geweldig, ik ben nu al om..... wil nu zeker naar Canada ❤😘

Bouke 24-07-2019 18:58 {{button-58716}}

Veel plezier daar en geniet er van. Marcel,het schijnt dat Appie Verbeek ook bij jullie in de buurt is

Pieter 24-07-2019 20:13 {{button-58720}}

Neem maar wat oesters mee voor mij.
Ziet er fantastisch uit
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan