Waterpret

Door Familie de Jong - 07-08-2019 20:32

Maandag - 5 augustus 2019

Vanmorgen zijn we allemaal rustig opgestaan. Kate en ik sliepen in de cabin van Jack en Dianne, papa sliep bij Jack en Dianne in de cabin van de Sabo’s (Teresa is papa’s nicht) en Stijn sliep bij de “DeJongs” (Mark, Heidi, Nathan en Karsten). Eerst werden er boodschappen gedaan en daarna gingen papa, Kate en ik ook naar Mark en Heidi voor een brunch. Een lekkere relaxte ochtend en begin van de middag.    

Na onze brunch zijn we met de “DeJongs” het water op gegaan met hun speedboot. Het was prachtig weer. Het was niet te warm en niet te koud en er waren fijne luchtige wolken. Het water was fris, maar aangezien we gingen surfen en wakeboarden werden we vanzelf warm en viel dat erg mee. Stijn gaat overmorgen alweer terug naar Nederland dus hij moest nog even wat waterpret meepikken. Katelyn ging eerst surfen om het onze kennis weer even op te frissen en het dus even voor te doen. Daarna zou Stijn, maar Stijn vond het wel erg grappig om mij eerst af te zien gaan. Omdat ik Stijn ook zijn lolletje gun, ging ik daarom maar eerst. Dat lolletje kreeg hij lekker niet, want het ging meteen erg goed. Er is zelfs een nieuwe move ontstaan genaamd “Else’s move”. Deze move is ontstaan doordat ik perongeluk het surfboard achterstevoren had tijdens het surfen (dus de neus naar de achterkant en de vin aan de voorkant). En raad eens; het ging heel soepel. Ik denk dat het een gelukje was, want de DeJongs kregen het niet voor elkaar om met een achterstevoren surfboard te surfen. Nou ja, ondanks dat het dus eigenlijk verkeerd ging, voel ik me zeer vereerd dat er een move naar mij is vernoemd. Na mij ging Stijn het water in en ook bij hem ging het erg goed. Hij was ook lekker met de golven aan het spelen en dus de golven heen en weer en op en neer aan het gaan. Daarna ging papa. Hij had iets meer opstart problemen, maar na goede instructies lukte het hem ook om op het surfboard te staan en tijdens zijn laatste poging lukte het zelfs om langer te blijven staan. Nadat iedereen had gesurfd, ging Nathan laten zien hoe te wakeboarden. Er waren iets te veel golven, waardoor het moeilijker was. We besloten om terug te gaan en even lekker te chillen en optijd avond te eten, zodat het water later vlakker zou zijn en we konden wakeboarden. 

 

Tijdens onze actieve middag ontstond er ook ineens een “cherry-spitting-contest”, oftewel wie kan het meest ver een  kersenpit weg spugen. Katelyn was echt verreweg de beste kersenpitspuger. Ook ontstond er een wedstrijdje wie het snelst een knoopje kon maken in een kersenpittenstokje in zijn of haar mond. Well, laten we beginnen met het überhaupt voor elkaar krijgen. Katelyn won alweer... Na een tijdje werden de kersen naar elkaar gegooid. Ook werden ze naar Mark gegooid die aan het surfen was en om ze te vangen... Het gooien van alles wat gooibaar is (met brede grenzen), is ook een dingetje binnen de familie. 

Vandaag gingen we wat eerder avond eten, zodat we nog konden gaan wakeboarden. Ook vandaag gingen we met Jack en Dianne en de Dombroski’s eten. Er stond weer een heerlijke barbecue op het menu. Ook hebben we toen even een familiefoto gemaakt van de familie die er op de moment was, dus Jack, Dianne, de Dombroski’s, de DeJongs (zo schrijven ze het ik Canada) en de De Jongs (wij met z’n drieën). 

 

 

Na de barbecue zijn we weer het water op gegaan om te wakeboarden. Helaas waaide het nog harder dan in de middag en was er een kleine storm op komst, waardoor enkel Karsten zijn wakeboard skills kon laten zien. Dus fingers crossed voor Stijn om nog even te kunnen wakeboarden voordat hij vertrekt. ‘s Avonds gingen Karsten, Nathan, Stijn, Katelyn en ik naar het stadje Sylvan Lake om naar een bar te gaan en daar (heel veel) chicken wings te eten en wat drankjes te drinken. Je kon uit meer dan vijftig verschillende smaken chicken wings kiezen. Wij hebben er uiteindelijk acht gekozen en die waren erg goed. Stijn en en ik hebben nog nooit zulke lekkere chicken wings geproefd of gezien in Nederland. Na onze chicken wings ervaring zijn we rollend naar huis gegaan en hebben we uiteraard (tot zeer laat) spelletjes gespeeld. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan