Dag 2 San Francisco

Door Fritzel - 03-06-2022 17:26

Dag 2 San Francisco

Goedemorgen allemaal,

Gisteren na het copieuze ontbijt, met de rugzak op de paden op en de lanen in. Nou dat werkt hier net even anders in San Francisco. Waar in Nederland alles keurig vlak is, hebben ze San Francisco op 7 heuvelen gebouwd en niet een klein heuveltje maar best hoge zal ik maar zeggen (schrijven). Dus voor wij in de buurt van Fishermans Wharf waren hadden we er al een bergetappe opzitten. Het leuke is dat San Francisco best een grote stad is maar als je door sommige straten loopt hoef je niet eens uit te kijken bij het oversteken, want er is niemand. Heel bijzonder!  Onderweg wel even een kopje koffie-to-go gekocht want alle mensen hier lopen met koffie in de hand of een thermosfles met wat drinken rond. Het weer was prima, een beetje mistig maar droog denken wij dan maar. De zon deed zijn best. Wij hoorden dat het de hele maand juni mistig is in San Francisco en vandaag klopt het ook, niets te zien buiten, alleen naar beneden vanaf 12 hoog zien we wat beweging. Bij de fietsen verhuur gaat iedereen klappen als er weer een toerist binnenwandelt, heel bijzonder. Even alles regelen en een fiets passend maken, zadel omhoog enzo. En een meneer bracht ons nog even naar de groep die al 5 minuten op pad was. Niet onze schuld trouwens want wij waren op tijd!! Een groep van 20 man, best groot en 16 Nederlanders :-)  Wie gaat er anders fietsen hier!!!
De gids vertelde van alles over San Francisco, het ontstaan, de aardbevingen en hoe duur de huizen hier zijn. Als je een leuk huisje wil, met zicht op de baai en brug,  kost dat 5 miljoen dollar dus maar 4,95 miljoen in euro’s en wat hoger op de heuvel met hetzelfde uitzicht makkelijk 40 miljoen. Dus ik vrees dat wij niet gaan verhuizen  naar San Francisco!! 
De brug waar het omgaat was nog omgeven door mist maar dat zou goed komen volgens de gids en we begonnen de tour en hij zei, vooral terug schakelen want er komt een heuveltje aan.  Dat “heuveltje” was een gemene kuitenbijter a la de Keuteberg in Limburg van wel 20% en ik kan aardig fietsen maar boven was mijn hartslag 280 volgens mij. Maar wel gehaald hihi  en dit was de ergste heuvel zei de gids en dat was een prettig idee. Het fietsen ging langs de baai en erge mooie huizen. Er werd van alles verteld over de natuur en dat er allemaal militairen woonden, er waren militaire vliegvelden. In de 1e en 2e wereldoorlog was het vanaf hier naar Azië korter vanaf deze havens en vliegvelden. Bijna logisch!! Toen kwamen we langzaam in de buurt van the Golden Gate Bridge en inmiddels was hij behoorlijk goed te aanschouwen. De zon deed zijn werk. Overal foto’s maken en eindelijk de brug opfietsen. Weer een gemene heuvel en toen fotomomenten. Er is een aparte rijbaan wat door een hek van de auto’s is gescheiden. Het is drie autobanen heen en terug dus uit mijn hoofd een 6-baansweg. Het aparte fiets en wandelpad was voor heen en terug, en dat is best bijzonder op een 2 meter breed pad. Goed opletten en af en toe stilstaan om foto’s te maken  maar uiteindelijk zonder kleerscheuren de brug over gefietst. Toen kwam het leuke deel, afdalen naar het dorpje/stadje Sausolito wat een leuk stukje dalen was maar we moesten vooral remmen ;) Daar werd nog wat verteld en toen de fietsen gestald en mochten we lunchen en terug fietsen of met de veerpont terug. 
De zon scheen uitbundig en het was heerlijk om op het terras te eten en drinken, nog wat met een Nederlands echtpaar gesproken en toen het dorpje bekijken. Er waren daar souvernirwinkels, en souvenirwinkels en nog een paar souvenirwinkels maar ook een Kerstwinkel en jammer dat we geen extra tas mee konden nemen op de fiets. NOT!
Toen naar de veerpont en we waren net op tijd en de deur ging dicht achter ons, fiets geparkeerd en op het dek in het zonnetje en de wind zitten en kijken naar de Golden Gate en San Francisco. We  kwamen ook nog op veilige afstand langs Alcatraz en dat is toch bijzonder. Je kon er niet ontsnappen door in zee te springen en naar de kant te zwemmen. Nu hoorden we dat er een triatlon is zaterdag en waar zwemmen ze heen? Naar Alcatraz en terug!!! 
De veerpont kwam aan bij Fishermans Wharf en inmiddels was iedereen wakker en het zonnetje scheen uitbundig en ook daar waren weer souvernirwinkels en nog meer en nog een paar. Het verschil met Sausolito was dat er daar Sausolito op alle truien, vesten, T-shirts en spulletjes staat en hier op alle zooi San Francisco. Dus straks maar wat heuvels trotseren en souvernirs kopen :)
Daar lopen we op weg naar Pier 39 want die is beroemd en passeerden we Boudini, ik denk een broer van Houdini maar die verkocht heerlijke pastry en koffie, dus op het terras heerlijk gezeten. Doorwandelen naar Pier 39 waar 10 miljoen mensen kijken in nog meer souvenirwinkels en dan kan je eindelijk de Zeeleeuwen zien die liggen te luieren op de pontons en dat is zo een leuk gezicht. 300 foto’s verder bedacht ik dat ik naar de Nike store wilde die 87 heuvels verderop downtown is gesitueerd. Daar gingen we weer de paden op en heuvels op en de lanen in en de heuvels af. Overal werden we ingehaald door de leuke cable cars maar die staan vandaag op het programma dus doorlopen. Na een klein uurtje waren we downtown en daar was het echt net zo druk als in een grote stad en veel hoogbouw dus foto’s. De Nike store was leuk maar vooral duurder dan in Nederland dus wij gokken op een outlet ergens onderweg. 
Het was rond een uur of zes dus eten en voor het gevoel in je lichaam is het 03:00 uur dus leve de jetleg maar dat gaat beter. We zochten een Dennys en die vonden we ook nog en heerlijk gegeten daar en een toetje gedeeld en terug richting hotel en dan valt het opeens op dat er hier best veel zwervers zijn die allemaal hun “slaapplaats” voor de nacht in orde gingen maken in hoekjes en gaten bij winkels en op banken. Dat blijft een triest gezicht! Na wat heuvels getrotseerd te hebben toch bij het hotel aangekomen en om 20:00 uur gewoon slapen :)
Het was een mooie 2e dag en heel wat gelopen en gefietst, als we hadden gezwommen was het een triatlon geweest. Vandaag begon met dichte mist maar de zon komt eraan dus douchen, eten (iets goedkoper dan gisteren hoop ik) en Cable Cars ;-) Ook ga ik eens proberen of ik er een foto bij kan plaatsen. Een prettige dag allemaal

Groet Yvon en Frits

Reacties

Rene 03-06-2022 17:32 {{button-62301}}

Hup de make-up in. Ben benieuwd naar de foto's met waarschijnlijk jouw inmiddels veel te brede grijns.

Tiny 03-06-2022 18:16 {{button-62303}}

Als het je te doen was o die 7 heuvels had je niet over de plas gehoeven hoor. Bij Nijmegen in de buurt hebben ze dat ook. Hoop niet dat je kuiten straks gaan protesteren.

Nel 03-06-2022 18:26 {{button-62304}}

Super om te lezen en foto’s te zien. Ik ben niet jaloers hoor 😇😇😇

KeesHteL. 03-06-2022 19:44 {{button-62309}}

👍👍😎😎☀️☀️☕☕

Doessie 03-06-2022 20:27 {{button-62311}}

Medical check heb je nu niet meer nodig na die heuvels beklimmen haha... Geweldig hoe je je verslag schrijft, zeker jou kennende.
Die zeeleeuwen lijkt me ook gaaf om te zien..

Muchos plezieros. Does zit in Empe na 148 km fietsen😉😁

A3 03-06-2022 20:52 {{button-62312}}

Ik geniet weer van je verhalen, 😃 op mijn gezicht... Veel plezier samen, geniet en doe voorzichtig 😉
Ik, en volgens mij nog veel meer, genieten mee op afstand 💋

Jolien 03-06-2022 21:51 {{button-62313}}

Ik geniet van je verhalen. Ik houd het bij een kort zinnetje

Meike 03-06-2022 22:25 {{button-62314}}

Nog geen elektrische fietsen in San Fransisco? 😜

Arthur Blom 04-06-2022 08:05 {{button-62330}}

Gebrek aan beweging hebben je niet gehad... maar dat haal je vast nog wel in🤣

Hans T 04-06-2022 12:04 {{button-62343}}

Mooi verslag en foto's :-)

Op History channel heb ik een aflevering van "great escapes" (by Morgan Freeman) gezien over Alcatraz. Zwemmen was geen optie, zo vertelde hij, omdat de stroming naar de oceaan staat. Knappe prestatie om heen en terug te zwemmen.

Maria 05-06-2022 09:50 {{button-62383}}

Superleuk om zo een beetje meer te reizen! ☺️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan