Zo. 29 juli 2012 - Valley of Fire

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

Vandaag gaan we eerst nog even een stukje Zion doen. Er zijn hier veel wandelingen te maken; over steile bergen, langs diepe ravijnen en dwars door stromende beken. Wel erg spannend maar niet erg kindvriendelijk dus dat doen we maar niet. We maken zelf een wandelingetje, lopen met blote voeten door een lekker koel bergstroompje, zien hagedissen en een eekhoorn en gaan daarna naar een museum.

Dan verlaten we Zion en zijn weer on route. We komen langs een soort (beetje toeristisch, wel erg leuk) Indianenfort en gaan daar eten. Buiten staan wat ouderwetse wild west dingen zoals een huifkar en een Tipi. Ik waan me in een boek van Arendsoog. Als we binnen eten hebben besteld heeft Jinte al snel een erg leuke kruk gevonden: een paardenzadel dat op een ton is gemonteerd. De milkshakes worden authentiek gemaakt van (veel) bolletjes schepijs met slagroom en siroop. En zo zit iedereen al bijna vol als het hoofdgerecht komt. Enfin, alles hier is veel en lekker dus propvol verlaten we deze verrassende lunchplek.

Onderweg voelen we aan de raampjes (in de camper staat de airco vol aan) dat het erg warm is buiten. Een soort palmsprings-achtig-warm, lijkt het wel. Ook zien we haast geen andere campers meer op de weg. Waar laten al die mensen hun camper toch ineens? In de Grand Canyon en Zion zag je er zoveel en nu amper meer. Zijn wij zo stoer of die anderen zo slim? Enfin, we stoppen even om wat te drinken en de temperatuur te voelen. Op een bord staat dat we in de Mojave dessert zijn. Dat klinkt al heet en is het ook inderdaad. Al snel daarna rijden we de Moapa Vallei binnen, waar we moeten zijn voor de Valley of Fire. Dat klinkt misschien wat onheilspellend maar het Fire slaat op de kleur van de rotsen dus als je dat weet valt het best mee.

We nemen het eerste het beste hotel (en volgens mij ook het enige) en gelukkig hebben ze plek. Sterker nog: volgens mij zijn ze blij dat ze klanten hebben. Daarna springen we in het zwembad. We hebben het bad helemaal voor ons alleen en dat is erg gezellig. De palmbomen maken het af. Milan is bezig met zijn duikbril en zwemflippers. Fenna en Jinte bewegen door het water met hun armbandjes en zwemband. Ze worden steeds vrijer en Fenna durft al alleen van de kant te springen. Na een tijdje ontdekken we de hot tub waar het eigenlijk veel te warm voor is. Maar het is wel leuk om je er even in onder te dompelen en dan in het gewone zwembad te springen, wat dan heerlijk koud aanvoelt.

Daarna gaan we een hapje eten en op de terugweg zien we een mooie zonsondergang. Nu even een palmboom zoeken en ja; dit wordt er wellicht een (foto) voor boven de bank!  

We hebben een hotelkamer met twee tweepersoonsbedden. Peet slaapt met Milan in een bed en ik ga straks tussen Fenna en Jinte in. Maar als de kinderen slapen zetten we eerst eens even koffie (dat kunnen we niet in de camper) en daarna boeken we via de laptop een hotel in Las Vegas. Er is volop keuze voor een redelijke prijs. De zomer is geen hoogseizoen in Las Vegas. Het ligt midden in de woestijn en veel mensen vinden dat ’s zomers te heet. 

Reacties

o.v.s A long time ago

peter en de gang.
het kaartje niet formateren of overschrijven.
want in nl genoeg programs.
om dat weer terug te halen.

veel groetjes.
ovs.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!