Do. 26 juli 2012 - Page

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

Om 04:30 gaat de wekker. Het eerste waar ik aan denk zijn de verdwenen foto’s. Even hoop ik nog dat ik het heb gedroomd, maar helaas. Peet en ik kleden ons snel aan; een lange broek, heel raar na 2 weken korte broeken. De kinderen laten we slapen en we starten de motor. Gelukkig wordt er niemand wakker (nou ja, behalve dan misschien de halve camping, maar niet de kinderen). Mag eigenlijk niet, ze slapend vervoeren, maarja. We rijden over de camping en het is wel erg leuk, zo vroeg op pad terwijl iedereen slaapt. Voelt een beetje stiekem ofzo.

Als we bij de Canyon komen, liggen ze achterin alle drie nog lekker te slapen. We parkeren de camper en ik ben de gelukkige die naar de zonsopgang mag. Een mengeling van frisse ochtendlucht en dennengeur vult mijn neus. Het is heerlijk, zo vroeg in mijn eentje buiten. Bij de Canyon is het wel wat drukker. Ik maak mooie foto’s en hoop dat ze ooit aan de muur boven de bank komen te hangen. Heb voor de zekerheid een tweede camera bij me. Je weet maar nooit. Het voelt een beetje overdreven. Nu nog een statief en ik kan voor prof doorgaan.

Hij is mooi, de zonsopgang. Hij is prachtig, hij is geweldig. Beter dan de ondergang. Het licht kleurt de rotsen warm geel, roze en rood. Ik klik dat het een lieve lust is en na een uurtje is het mooiste wel weer voorbij en ben ik verkleumd.

Als ik weer bij de camper kom om 06:15 ligt iedereen nog te slapen en kruip ik ook snel weer in bed. Koud maar tevreden val ik in slaap. Ruim een uur later is iedereen wakker. We ontbijten op de parkeerplaats en gaan op pad. Richting Page vandaag. We rijden eerst nog een heel stuk langs de Grand Canyon en zien spectaculaire uitzichten. Ook zien we veel kraampjes langs de weg van Navajo indianen. Verdeeld over de woestijnstaten (Arizona, New Mexico, Utah) van Amerika ligt het grootste Amerikaanse indianenreservaat: Navajo Nation (65.000 km2).

We stappen uit bij een stalletje en de kinderen mogen iets uitzoeken. Milan kiest een hakbijltje van een steen met gegraveerd houten handvat. Fenna en Jinte een kettinkje (Jinte met een paardje, Fenna met Hello Kitty, heel Indiaans…). Enfin, kids blij, wij blij en we gaan weer verder.

In het begin van de middag komen we aan in Page. We regelen eerst de camping en hebben eindelijk weer eens wifi zodat ik het reisverslag weer even op internet kan zetten. De camping ligt tegen een enorme grote rode rotswand aan, heel mooi. Daarna gaan we naar de Subway voor een late lunch, naar de Wallmart voor de boodschappen en dan springen we in het zwembad. Binnenzwembad welteverstaan. Beetje vreemd, in deze warme streken, maar wel lekker. 

Reacties

Eline De Lijster A long time ago

Hallo Amerikagangers,

Wat een ontzettend leuke verslagen komen er van jullie. Voor ons ook een heleboel herkenningspunten. Sliderock bijvoorbeeld en die camping vonden de kids ook geweldig. Fijn dat snowcap in de smaak viel. Geniet ze verder van jullie prachtige reis.
Groetjes, Eline
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!