Di. 7 aug. 2012 - los Banos

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

We staan vroeg op want we moeten een stuk rijden vandaag. We zouden rechtstreeks naar San Francisco kunnen gaan (ons eindstation) maar we willen graag een stuk langs de kust rijden, over de beroemde highway 1, die erg mooi schijnt te zijn. Vandaar zakken we een stukje af en rijden vandaag naar Los Banos.

Rond 14:00 komen we al aan in Los Banos. In het dorp zelf is weinig te beleven dus we duiken gelijk maar in het zwembad. Dat is ook wel een welkome verkoeling want het is hier erg warm. In het zwembad zijn o.a. twee jongens en die worden eruit gestuurd door de campingeigenaar. Reden: ze zijn onder de 14 jaar. En dan mag je hier niet zonder volwassene erbij zwemmen. Hoeveel diploma’s je hebt, dat maakt niet uit. En een 15 jarige zonder diploma’s mag wel alleen zwemmen. We verbazen ons weleens over alle regeltjes en verboden hier in Amerika.

Naast het zwembad is een overdekt terras met een schommelbank en barbecue. Het ziet er erg gezellig uit dus tegen de avond besluiten we die barbecue maar in gebruik te nemen. Een vuurtje maken op de plek mag hier niet. Waarschijnlijk vanwege de droogte. Langs de route zijn we ook regelmatig stukjes verbrand bos tegengekomen.

Na het eten lopen we nog even een stukje de camping af in korte broek. We beseffen dat dit weleens de laatste warme avond zou kunnen zijn. Morgen gaan we richting kust en daar is het een stuk koeler. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!