Dag 1 - New York

Door de Hermansjes - 29-07-2017 02:15

En dan is het echt zover, het gaat beginnen. Om half 3 ’s morgens vertrokken met de auto naar Schiphol, vergezeld door opa en oma, die ons hebben uitgezwaaid. Hier ging het eigenlijk allemaal heel voorspoedig, behalve dan dat Niels een complete behandeling/controle kreeg bij boarding (schoenen uit, tas controleren, fouilleren, etc.) Laten we dat maar karma noemen  ;-). Iets later dan gepland zijn we vertrokken. De kinderen vonden het vliegen gelukkig wel leuk, het was namelijk hun eerste keer. Om half 12 plaatselijke tijd waren we in New York en tegen 2 uur waren we met de taxi bij het hotel. Ook best wel een beleving zo’n taxirit hier en wat zijn de wegen hier slecht. We zitten op de 23ste verdieping van hotel Riu in de buurt van Times Square. Wel hoog, maar met mooi uitzicht.

                                         

Na even wat te hebben gedronken zijn we te voet de stad in gegaan en hebben Midtown Manhattan gedeeltelijk bekeken. Eerst naar Times Square, wat bij licht al erg leuk is, dus vanavond nog maar een keer heen als het donker is. De grote M&M’s Store vond Tom fantastisch. Vervolgens nog naar Grand Central Station – wat je echt gezien moet hebben als je in New York bent – de St. Patrick’s Cathedral, Rockefeller Center en over Fifth Avenue terug richting het hotel. Vlak bij het hotel gegeten bij The Iron Bar. Was heerlijk, maar wat een porties, echt niet normaal. Ik had een salade, waar we met 3 man ook genoeg aan hadden gehad. Weer een leer voor de volgende keer. Niet te laat naar het hotel gegaan, want Tom stort compleet in (is in Nederland natuurlijk ook 6 uur later en eigenlijk al midden in de nacht). Morgen maar weer verder.

                                             

 

 

Reacties

Marjolein de Vries 29-07-2017 07:57 {{button-46986}}

Ja het eerste verslag vanuit de VS!
Wat fijn dat de reis goed is gegaan en top dat jullie al direct op pad zijn gegaan om dingen te zien.

Veel plezier op dag 2 en succes met de jetlag.

Lfs Marjolein

Opa 29-07-2017 09:27 {{button-46996}}

Erg leuk zo reisverslag met foto's. Kunnen wij thuis heerlijk meegenieten.
Tom..al een beetje bijgeslapen?

Oma Annemiek 29-07-2017 10:10 {{button-47000}}

Goedemorgen, wat snel al een verslag leuk hoor. Veel plezier vandaag.

Mark Postma 29-07-2017 14:24 {{button-47012}}

Ik had hier al snel geleerd: "bestel altijd een kleine portie". Ga je voor "groot", dan kan de hele familie ervan eten....En ze vullen je glas cola of ice-tea continu bij, zonder extra kosten...Geen wonder dat de Amerikanen zoveel suikers binnenkrijgen :)

Gemma Hermans 30-07-2017 18:05 {{button-47109}}

Hallo Hermansjes,

Ik heb aan jullie gedacht afgelopen donderdagnacht in de zin van wat staat jullie allemaal voor mooie en prachtige dingen te wachten.
Peter even gebeld om te vragen of hij wat meer wist en hij vertelde dat jullie met elkaar ook face-timen en dat is natuurlijk geweldig dat zulke dingen nu mogelijk zijn want dan heb je direct kontakt.
Ik heb de foto's bekeken en het is geweldig!
Geniet heerlijk verder en zie de foto's en verslagen van jullie graag tegemoet.

Groetjes van Gemma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan