Dag 19 - Page

Door de Hermansjes - 19-08-2017 06:54

Een van de langere reizen van deze vakantie voor de boeg, namelijk 452 km. We wilden daarom niet te laat vertrekken, maar dat is niet helemaal gelukt. Waren eerst al om half 7 wakker, maar bleven toen nog even liggen … en dan is het voor je het weet zo half 9. Snel camper en kinderen reis klaar gemaakt en we konden op weg. De weg richting Page is in principe tot nu toe de minst spectaculaire. Veel rechtdoor en weinig bergen. Maar voordeel daarvan is dan weer wel, dat het wat sneller rijdt. Die snelheid wordt dan weer teniet gedaan door de verschillende werken aan de weg. Dan staat er een man/vrouw met een stop/slow bord en dan kan je daar staan wachten, totdat er van de andere kant een auto met zwaailicht komt rijden. Die gaat dan even met de ‘Flagger’ staan praten, draait met zijn auto om en daarna mogen wij hem volgen. Heeft aan het eind van de dag vast het heen en weer gekregen.

                                                                 

Het weer is vandaag ook niet echt super. Het is niet koud, maar wel heel bewolkt. Halverwege de trip, houden we nog een tussenstop in Monument Valley. Als we er in de buurt zijn, moeten we erg uitkijken. Er staan gewoon mensen midden op de weg foto’s te maken van de rotsen waar we op af rijden. Zagen er ook wel mooi uit, dus heb ik er ook maar foto’s van gemaakt. Toen we de weg opgingen richting Monument Valley dacht ik, dit was een bijzondere weg, dus nu ga ik een stukje filmen. Ik vond de weg echter niet zo mooi als op het plaatje in mijn Roadbook. Camper geparkeerd achter een van de bussen en toen richting Visitor Centre gelopen. Kwam Niels nog een bekende tegen J. Het uitzicht vanaf het Centre is heel erg mooi, je ziet de mooie rotsen en verder allemaal open auto’s met mensen erin, die een rondrit maken. Hebben wij niet gedaan, want daarvoor hebben we niet echt tijd. Is ook een uitkijkplek van John Wayne, waar vandaan hij de vlakte op keek in zijn film. Toen we weer weg gingen heb ik toch mijn Roadbook er nog even bij gepakt. Wat bleek nu, de bijzondere weg van het plaatje, was de weg waar de mensen midden op stonden om foto’s te maken … was ik even blij dat ik toen ook foto’s heb gemaakt. Stond bij mijn plaatje een verkeerd wegnummer aangegeven, vandaar dat ik even in de bonen was.

                                  

We naderen Page en het blijft bewolkt. Eerst nog maar even op zoek naar een Walmart. Dachten, daarvoor moeten we Page in, dus wijken maar iets van de route af. Vinden genoeg, waaronder 4 kerken op een rij naast elkaar, maar geen Walmart. Uiteindelijk toch gevonden en wel langs de weg die we eigenlijk hadden moeten blijven volgen. Op het parkeerterrein stond een elektrisch boodschappenkarretje en de kinderen konden het natuurlijk niet laten om daar even op te rijden … leek ook wel heel komisch.

                                                                  

Toen waren we eindelijk klaar om naar de campground te gaan. Tegen 4 uur waren we bij Wahweep, maar eigenlijk was het nog maar 3 uur, want we hadden weer een sprong in de tijd gemaakt. We zitten in loop A op plek 12, waar vandaan we eigenlijk aan beide kanten van de camper een mooi uitzicht hebben. Tom en Anouk zijn direct met de banden naar het meer gelopen (Lake Powell) en wij zijn even later bij hun gaan kijken en hebben even een rondje gelopen. Gevoelsmatig is het later dan het werkelijk is, dus we hebben ook niet zo laat gegeten en daarna wilden we het kampvuur aan hebben. Alleen dat is hier wel een dingetje, want het brandhout was het duurste tot nu toe, alleen wil het niet branden. Jeroen en ik deden kijkend naar de sterren ineens een opmerkelijke waarneming … we hebben de hele tijd dat we met de camper onderweg zijn, nog geen maan gezien (alleen een keer overdag) … bijzonder.  Maar de sterren, dat zijn er miljoenen, dus die compenseren dat genoeg.

                                    

 

                                                                

            

Reacties

Marjolein de Vries 19-08-2017 08:31 {{button-48241}}

Haha had je toch bijna het hoogtepunt van de dag niet op de foto gekregen...
Gelukkig toch nog goed gegaan 😊
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan