Dag 5 - San Francisco

Door de Hermansjes - 02-08-2017 18:56

 

Gisteren lagen we al tegen kwart over 8 in bed en daardoor waren we vanmorgen weer vroeg wakker. Om 8 uur gingen we dus al ontbijten. Het ontbijt hier was gratis, dus verwachtten we er eigenlijk niet te veel van. Maar het was echt een goed ontbijt, met koffie/thee; jus d’orange; toast; muffins; céreals met melk; yoghurtjes en ei … behoorlijk compleet dus. Na het ontbijt richting Pier 33 gelopen, waar we vandaan vertrokken met de boot naar Alcatraz. Best wel frisjes boven op het dek, maar je hebt het beste zicht. Op het eiland direct naar het cellencomplex gelopen en daar de audiotour gelopen. Hij was gelukkig ook in het Nederlands, dus dat was voor Tom wel erg fijn. Het was een erg mooie tour, met duidelijke uitleg en mooie verhalen. Duidelijk werd wel dat het echt geen pretje was om op Alcatraz te zitten. Na het cellencomplex de rest van het eiland nog bekeken en toen om 13.00 uur weer met de boot terug.

                             

 

Het volgende dat op het programma stond, was fietsen over de Golden Gate Bridge. Bij Blazing Saddles fietsen gehuurd en toen op pad richting de brug. Nou dat was best wel zwaar, er zaten een paar behoorlijke klimmetjes in. Maar het was wel een mooie tocht langs het water en de haven. Bij het Fort nog even foto’s van de brug genomen en van onszelf ;-) en toen weer verder naar de brug. Helaas was het erg mistig bij de brug. Toen we over de brug fietsten konden we niks naast de brug zien. Je zag alleen het water als je naar beneden keek. Aan de overkant was het weer iets helderder en konden we iets meer zien. Even gestopt aan de overkant en toen weer terug gefietst. Dit ging sneller dan de heenreis, want nu hadden we de wind mee. Het waaide hard op de brug. Vooral als je om de pilaren moest, moest je vol tegen de wind in. Tom kwam er af en toe niet eens zonder af te stappen langs. Weer terug bij het Fort wat warms gedronken en toen terug om de fietsen weer in te leveren op Hyde Street.

                                         

 

                                        

 

                                                 

 

Fietsen maakt hongerig en ook de tijd was dusdanig dat er gegeten moest worden. Eerst bij Ghirardelli (de oude chocoladefabriek) gekeken, maar uiteindelijk toch besloten om naar Applebees te gaan. We werden bediend door David, die erg zijn best deed voor een goede tip, en hebben ook heerlijk gegeten. Na het eten weer terug gelopen naar het hotel, om bij te komen van de lange en vermoeiende dag en samen nog even naar de documentaire van: Escape from Alcatraz, gekeken!

                                              

 

Reacties

Opa 02-08-2017 19:38 {{button-47346}}

Leuke foto's. Niet gezellig zo cel hè Tom. Wel mooi om te zien hoe het vroeger aan toe ging.
Als jullie weer thuis zijn dan naar de beroemde film Escape From Alcatras kijken.
Succes met ophalen van jullie camper....

Oma Annemiek 02-08-2017 20:00 {{button-47351}}

Weer een mooi verhaal !

Marjolein de Vries 02-08-2017 22:33 {{button-47362}}

Ja weer een nieuw bericht, leuk!

Mark Postma 03-08-2017 04:16 {{button-47371}}

San Francisco lijkt mij ook gaaf. Best lang vliegen nog he vanaf de Oostkust. Je bent vanaf hier eerder in Londen dan in SF! Wat een indrukken allemaal voor jullie. De kids vinden het vast geweldig.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan