Dag 7 - Yosemite

Door de Hermansjes - 06-08-2017 03:51

Vandaag is onze eindbestemming Yosemite Valley. Tegen 10 uur vertrokken uit Manteca en via weg 120 naar het Oosten gereden. In Oakdale nog boodschappen gedaan bij de SafeBuy, wat dat inhield kwamen we bij de kassa achter. Wilt u gratis eieren, want dat is als u voor 25 dollar boodschappen hebt; wilt u gratis 35 flesjes water, want dat is bij 50 dollar, etc. etc.. Toen weer op weg naar Yosemite. Het was een mooie route, het ging alleen niet zo snel. Tom moet duidelijk nog even wennen aan het met een camper op vakantie zijn en wat dat betekent, want die vroeg steeds …. Zijn we er al bijna? Vlak voor Yosemite voor de zekerheid de tank nog even vol gegooid. Wat zijn de mensen hier allemaal ontzettend vriendelijk. Het lukte bij de tank niet direct met onze kaart en er was meteen een vriendelijke man die ons hielp. Bij de ingang van het park een Amerika the Beautifull pas gekocht. Hiermee kunnen we dan ook de andere Nationale Parken in. Het viel ons op dat er best wel veel brand geweest was in Yosemite, erg veel bomen waren zwart verbrand. Op sommige plekken was het net gebeurt, op andere plekken was de ondergrond alweer groen.

                                                                                                                     

Door onze tomtom Truus reden we rechtstreeks naar de Lower Pines Campground. Daar werden we verwelkomt door een vriendelijke oude Ranger, zoéén met zo’n mooie hoed op net als in Yogi Bear. Als dank voor zijn vriendelijkheid reed Jeroen bijna het dakje van zijn huisje eraf. Ging net goed … hij (de ranger) riep hard genoeg ;-) , is nog even wennen aan de breedte en hoogte van onze RV. We hebben plekje 36 en dat is echt een super plekje. Zicht op de Half Dome, aan het water en veel ruimte. Eerst even geïnstalleerd, wat gegeten en de kinderen zijn nog even het water ingegaan van het riviertje.

                                                    

En toen met de shuttle nog even een rondje gereden richting het visitor center en daar wat rondgekeken. Toen vanaf busstop 6 nog een trail gelopen naar de Lower Yosemite Falls. Toen we daar aankwamen begon het ineens behoorlijk te regenen. Maar we zijn niet van suiker en dus is dat niet zo erg. Was een mooie waterval en de kinderen waren nog even iets dichterbij gegaan langs de rotsen. De terugweg met de shuttle ging niet zo snel, want het was zóóóóó druk op de weg. Er stond een enorme file van de dagjesmensen die de vallei weer uit moesten en daar had de shuttle ook wel wat last van. Uiteindelijk eerder uitgestapt en maar verder teruggelopen naar de camper. Ben wel blij dat wij op een campground in Yosemite zitten en niet er buiten. ’s Avonds nog heerlijk bij het kampvuur gezeten, dat Niels voor ons gemaakt had. Het wordt hier al redelijk vroeg donker en dan is een lekker kampvuurtje extra leuk. Niet te laat gaan slapen, want morgen is het vroeg dag.

                                               

 

                                                          

 

Reacties

Gemma Hermans 10-08-2017 18:29 {{button-47771}}

Hoi, hoi,

wel een beetje jaloers op al dat moois wat ik voorgeschoteld krijg!!

Prachtig al de foto's en wat zien jullie een mooie dingen.

Nog hele mooie dagen toegewenst en lieve groetjes van Gemma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan