Dag 9 - Bishop

Door de Hermansjes - 06-08-2017 17:45

Vandaag vertrekken we weer uit Yosemite …. helaas, had hier best nog even willen blijven. Eerst weer richting weg 120 en daarna via de Tiogaroad naar het oosten. De Tiogaroad staat bekend als één van de mooiste wegen van de Verenigde Staten en nu wij er overheen zijn gereden, begrijp ik dat helemaal. Wat was dat bijzonder om te zien. Een landschap dat steeds maar weer verandert. Eerst allemaal naaldbomen, daarna gaat het over in rotsen en bomen, vervolgens kom je langs Olmstead Point waar je een prachtig uitzicht hebt over de Sierra Nevada en de Half Dome. Weer verderop zijn er allemaal meren, met Tenaya Lake als uitschieter en daarna gaat het landschap over in een soort van weides die omgeven zijn door bergen en rotsen. Je moet het eigenlijk gewoon gezien hebben … zo bijzonder. We hebben dus ook vrij lang over dit stuk weg gedaan, want steeds zagen we weer een plek waar we even wilden uitstappen om van de omgeving te genieten. Alleen dat uitstappen …. We hebben vandaag allemaal (behalve Tom) toch een last van onze benen! Komt natuurlijk van de hike van gisteren, want grotendeels bergaf was. Elke keer als we nu uit de camper moeten stappen is het een gezucht en gekreun en dan de eerste passen ook nog even op gang komen … zijn net een stel bejaarden.

                                     

 

                                 

 

                                

 

                             

 

                                                       

Aan het eind van de Tiogapass rijdt je bijna recht op Mono Lake af, maar wij gingen hier rechts af richting Bishop. En toen moesten Jeroen en ik allebei denken aan het liedje over – A long and winding road – alleen was de weg niet bochtig maar één rechte lijn en dat voor vele kilometers. Eigenlijk sloeg dit natuurlijk helemaal nergens op, maar was wel leuk om even te zingen. In de buurt van Mammoth Lakes zijn we er bij de loop even afgegaan en zo kwamen we via een rondritje in het stadje. Het is een erg leuk stadje (kan je ’s winters ook skiën) en bij een echte Amerikaanse saloon hebben we even wat gegeten en gedronken (gratis refill, terwijl de bekers al bijna 700 ml bevatten). Je kon er pizza’s kopen in 4 maten = small, medium, large en giant. Wij hebben samen twee medium pizza’s besteld en daar hadden we meer dan genoeg aan. De mensen naast ons hadden een giant besteld, nou …paar pootjes eronder en je hebt gewoon een normale grootte salontafel..

                                          

 

                                                                 

Toen weer verder richting Bishop. Daar bij Vons boodschappen gedaan, waar we een zeer vriendelijke cassier hadden. Hij vroeg of we een kortingskaart hadden, nee natuurlijk niet. Nou toen haalde hij voor ons zijn kaart er langs et voilà … kregen we zo even 20 dollar korting. Toen op naar onze campground. Hebben hier wel wifi, maar plek is lang zo mooi niet als de twee afgelopen nachten. Ach ja, we kunnen ook niet alles hebben. Maar we staan hier ook maar 1 nachtje en ze hebben wel wasmachines, dus kan ik even een wasje draaien en drogen. Voor het eerst deze vakantie gebarbecued op de barbecue die we bij Road Bear uit het “Pak Maar Mee Hoekje” hebben meegenomen. Hij deed het goed. ’s Avonds met zijn vieren (Niels wilde niet mee) nog even door Bishop gelopen en even een ijsje bij de Mac gehaald … zelfs die zijn hier twee keer zo groot als in Nederland. Buiten bij de camper nog even een drankje en toen was het al weer bedtijd. Morgen een lange dag rijden naar ….. Las Vegas!

Reacties

De Ploegers 06-08-2017 21:57 {{button-47594}}

Wauw wat een geweldige reis maken jullie.
Het is ontzettend leuk om te lezen wat jullie beleven.
Prachtig die natuur en die beer is inderdaad een cadeautje aan het eind van de dag.

Marjolein de Vries 06-08-2017 22:13 {{button-47595}}

Check! Gelezen.
Geweldig dat je de moeite doet ons op de hoogte te houden 😗

Oma Annemiek 07-08-2017 16:31 {{button-47618}}

Leuk weer een dagverslag !

Tante Miety en Oom Leo 08-08-2017 17:04 {{button-47679}}

Wij hebben een overnachting gehad in Mammoth Lakes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan