Dag 4 - San Francisco

Door de Hermansjes - 01-08-2017 16:47

Zoals ik al zei, was het vanmorgen erg vroeg. Om kwart over 4 ging de wekker al en om 10 voor 5 stonden we klaar in de lobby voor onze taxi. Hotel had echter een fout gemaakt en de taxi voor 5 uur ’s middags besteld, dus moest de portier snel naar buiten om te kijken of hij voor ons iets kon regelen (eigenlijk rijden de taxi’s uit Manhattan niet naar Newark, omdat dat in New Jersey ligt en al helemaal niet met 5 personen). Gelukkig is het hem toch gelukt en het was nog een hele gezellige chauffeur ook. We waren keurig op tijd op het vliegveld en vertrokken weer iets later dan gepland met een luxe 777. Om 10 voor 11 waren we in San Francisco. En toen begon weer een avontuur … de reis naar het hotel. We hadden besloten om met de bus te gaan, maar de route die wij van tevoren hadden gepland, daarvan ging de bus pas om 2 uur. Hebben we maar een andere bus genomen, waarvan we echter niet wisten waar hij precies heen ging. Op een gegeven moment maar uitgestapt en wat gaan lopen met alle koffers en tassen. Bij een target wat te eten gekocht en toen besloten dat we het laatste stuk maar met een Uber moesten gaan. Toen we op een hoek stonden waar Niels wifi had, vroeg een oudere dame of ze ons kon helpen. Uiteindelijk heeft zij voor ons – samen met Niels – de Uber geregeld. Toen we haar bedankten zei ze met een brede lach: This is to make up for Trump! Met de Uber dus naar het hotel en ingecheckt op de tweede verdieping kamer 228.

                                 

Even uitgerust en wat snacks en drinken genuttigd en toen te voet naar Fisherman’s Wharf. De eerste blik die we op het water hadden, was ook meteen op Alcatraz. Langs het water richting de winkeltjes gelopen. Dit is echt heel leuk, al die restaurantjes en winkeltjes. Hier en daar met muzikanten voor de gezellige omlijsting, maar helaas zijn hier ook erg veel zwervers. Bijna om de lantaarnpaal zit er wel een. Doorgelopen tot Pier 39, die heel erg leuk is.

                     

Twee verdiepingen met allemaal winkeltjes en restaurantjes, een grote draaimolen, een optreden van een man die over glas liep en nog wat andere dingen voor kinderen. Aan het einde van de pier lagen de zeeleeuwen lekker in het zonnetje, allemaal bovenop elkaar. Erg winderig is het hier echter wel. Hoop dat het morgen wat minder hard waait als we gaan fietsen. Lekkere fish & chips gegeten op de pier  (Niels niet, want die had een In-N-Out gezien op de heenweg en daar moest hij absoluut iets eten… kan hij dat ook weer van zijn “To Do List” afvinken ;-)).

                

Daarna terug gelopen naar het hotel en verder niet zoveel meer gedaan. We hebben weer een tijdverschil van 3 uur en die verschillen steeds, begin je toch wel te merken. Niet te laat slapen dus.

Reacties

Oma Annemiek 01-08-2017 17:31 {{button-47269}}

O wat leuk al weer een verslag, waren al beniewd hoe de reis verlopen was. San Fransisco maakte op ons ook zo'n indruk. Fijne dag vandaag.

Opa 01-08-2017 19:41 {{button-47273}}

Niels. Wat is een in-N-Out...? Zou wel iets met eten te maken hebben zeker.

Fam. Van der Lelie 02-08-2017 08:13 {{button-47293}}

Vandaag fietsen over de brug? En naar Alcatraz denk ik? Heel veel plezier!

Fam. Van der Lelie 02-08-2017 08:19 {{button-47294}}

Travellodge? Daartegenover hebben wij geslapen in hotel. Veel plezier.

Suzanne 02-08-2017 18:23 {{button-47342}}

Leuk om nu jullie zo te kunnen volgen... Heel veel plezier nog!

Tante Miety en Oom Leo 05-08-2017 10:38 {{button-47514}}

leuk he al die zeeleeuwen op elkaar terwijl er zoveel ruimte is. Het geluid dat ze maken hoor ik nog in mijn oren
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan