Dag 23 - Los Angeles

Door de Hermansjes - 20-08-2017 08:01

Om 7 uur klaar wakker. Konden dus net zo goed de boel afbreken en alvast gaan rijden, want we hebben een erg lange reis voor de boeg vandaag. Kinderen lagen nog te slapen, maar om half 8 reden we weg uit Havasu.

                                                                                   

Net buiten de stad nog even boodschappen gedaan bij de Walmart, zodat dat vandaag ook niet meer hoeft. Ondertussen waren Tom en Anouk wakker geworden, Niels kan onder alle omstandigheden slapen, dus die wordt niet zomaar wakker. De Interstate 40 weer opgegaan en die hoeven we de komende 357 kilometer ook niet weer af, fout rijden zullen we voorlopig dus niet doen. Onderweg nog wel even weer getankt en daar stonden een aantal mooie vrachtwagens die Anouk en Tom wel wilden bekijken. Durfden echter niet te vragen en daarom is het bij de buitenkant bewonderen gebleven. Misschien krijgen ze nog een keer ergens een kans om een binnenkant te bekijken.

                                                                    

Tot Barstow over de 40 en daarna naar beneden richting de buitensteden van Los Angeles. De afgelopen weken kon ik altijd rustig bijrijder zijn, maar des te dichter we LA naderden des te drukker het werd. Op een gegeven moment reden we op een 12-baans weg en dan is een paar extra ogen voor de rechter zijflank wel handig. Geen probleem, heb ik ook een functie. Toch moet ik zeggen dat ze hier in Amerika best wel netjes rijden en Jeroen helemaal … toppertje. Zelf dacht ik …een weg een beetje buitenom is wel handig met een RV, maar Truus leidde ons dwars door LA (via 210, 605, 60, 10 en daarna feilloos over in de PCH, ofwel de Pacific Coastal Highway. Vooral Niels en Tom herkenden steeds meer van GTA. Kijk … die toren óf kijk …. dat gebouw. Wel grappig, ze zijn er nog nooit geweest en toch weten ze namen van gebouwen. Toen we over de 10 reden zagen we in de verte de Hollywood Hills en het Hollywood Sign al.

                                    

 

Het was even zoeken naar de campground, want het nummer in Truus was waarschijnlijk door mij niet goed ingetoetst en dus dachten we, waar is dat park nou toch, maar we waren er gewoon nog niet. Uiteindelijk doemde hij gewoon op aan de rechter kant en waren we op onze eindbestemming van vandaag gearriveerd. We hebben plek V10 en hebben deze keer de camper niet met de kont, maar met de kop voor uit geparkeerd. We hebben mooi zicht op de zee. Eindelijk ook een keer weer wifi, dus de kids blij. Tom en Anouk gingen meteen naar de zee via een smokkelroute en ik heb eerst maar weer eens een wasje gedraaid. Tegen een uur of 6 zijn we met zijn vijven naar de zee gegaan en hebben daarna nog een stukje langs de strandvilla’s gewandeld. Stonden een paar mooie auto’s geparkeerd ;-).

                                    

 

                                

Weer terug bij de camper eerst maar eens eten gemaakt. Door de zeewind koelt het hier ’s avonds best wel af, dus kan een vestje geen kwaad. Na het eten was het al behoorlijk donker geworden. Tijd dus voor een paar gezellige spelletjes, waarvan Tom de eerste meteen won. Hij had al aangekondigd dat hij goed was in UNO. Niels is vanavond geen spelletjesmens en heeft daarom een rolletje in de bediening gekregen. Morgen is LA aan de beurt. 

Reacties

Opa Peter. 20-08-2017 13:22 {{button-48317}}

Astrid. Jou verslagen zijn geweldig. Dubbele PLUIM hoor.
Ook de foto,s zijn geweldig allemaal van jullie.
Geniet nog van de laatste dagen.
Doei. Groetjes uit nat Gasselte.

Familie van der Lelie 28-08-2017 15:17 {{button-48527}}

Mooie foto's en leuek verhalen. Nog even genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan