Dag 16 - Capitol Reef

Door de Hermansjes - 14-08-2017 02:08

We hebben hier in Amerika veel dagen van vertrek, en dit is de zoveelste. Iedereen weet zo onderhand wel wat er dan allemaal moet gebeuren …. buiten dingen allemaal in het luik, binnen alles in kastjes, de bedden van de kinderen weer in de reisstand en natuurlijk alle kastjes/deuren controleren of ze goed dicht zijn. Vanmorgen was er in Bryce een strak blauwe lucht en dus een lekker temperatuurtje. Hopelijk blijft dat zo. Voor we Bryce verlaten nog even de tank vol en toen konden we onze Truus gaan volgen. Echter niet voor lang, want na 900 meter – bij het eerste stoplicht – wilde zij ons rechtdoor de 22 op hebben en zijn wij stiekem rechtsaf de 12 opgegaan. Scheelde maar 5 km en we hadden gelezen en gehoord dat dit een hele mooie weg was. Was dus niks over gelogen, wat een ontzettend mooie route. Paar keer gestopt om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. Jeroen had gelezen dat het aanleggen van deze weg (vroeger) een miljoen dollar had gekost, nou dat is hij zeker wel waard. Niet alleen qua omgeving, maar ook gewoon qua wegdek … zeer goed onderhouden. Op een gegeven moment leek het net of wij midden over een bergkam reden, aan beide zijden ging het naar beneden.

                                   

 

                                                          

Toen we dichter bij Capitol Reef kwamen werd de omgeving steeds groener, hoe kon dat toch? Nou daar waren we al snel achter, het ging behoorlijk regenen. In dit gebied hebben ze zogenaamde ‘Open Ranges’ wat inhoudt dat de koeien geen omheinde weide hebben, maar in een bepaald gebied vrij kunnen rondlopen … dus ook op de weg als ze dat willen. Wildroosters voorkomen dan dat ze ergens heengaan waar ze niet mogen komen. Wij kwamen er een paar vlak langs de weg tegen, maar gelukkig geen een voor de RV. Wel bijna een hert, maar die ging net op tijd terug en wachtte toen totdat wij voorbij waren. Erg druk is deze weg ook niet, dus het zal wel meevallen met het aantal aanrijdingen. Toen we bij Torrey waren – waar onze campground is – zijn we eerst rechtsaf richting Capitol Reef gereden. We zijn hier maar 1 nacht, dus moeten we vanmiddag dingen bekijken. Leek ons handiger om dat dan maar meteen te doen en niet eerst de camper parkeren op zijn plek en na een uur weer weg te rijden. Eerst maar eens naar het Visitor Centre, waar ook net een bus bejaarden werd gedropt. Was niet zo heel bijzonder, alleen even plattegrond gehaald. We gaan met de camper de Scenic Drive rijden van 16 km. Het blijkt dat dat een doodlopende weg is, dus we hoopten maar dat de camper bij het eindpunt makkelijk gedraaid kon worden. Het eerste waar we langskwamen was het stadje Fruita, wat vroeger een mormoonse nederzetting was. Hier zijn vele fruitbomen – vandaar waarschijnlijk de naam – en er was ook Gifford House, waar je lekkere pie kon kopen. Hebben we natuurlijk gedaan en toen bij een picknicktafel in de tuin opgegeten.

                                       

Tom wilde een aardbeien pie, maar na twee happen ging hij liever verder met Niels zijn Cinnamon Roll. Tsja, een verwarmde aardbei smaakt toch anders dan een gewone koude. Weer verder met onze Drive. Capitol Reef is weer heel anders dan de andere nationale parken waar we geweest zijn. De stenen zijn ook rood, maar dat is echt het enige wat hetzelfde is. Hier is het veel groffer en ruiger. Er liggen veel losse stenen en het lijkt net of de bergen hier een soort van grijze klauwen hebben. Volgens mij zijn dat een soort ‘water folds’. Bij het eindpunt even gestopt en ook gekeken of dit voor ons echt het einde van deze weg was. De weg liep namelijk nog wel door, maar dan was hij wel onverhard. Over zulke wegen mogen wij niet met de camper, dus draaien en dezelfde weg terug. Tom en Anouk waren toen helemaal in de foto-modus, want in die 16 km hebben ze ongeveer 170 foto’s gemaakt. Denk dat er wel een aantal op elkaar lijken.

                                  

 

                                

 

                                 

 

                                             

Toen was het toch tijd om naar onze campground te gaan. Het weer werd helaas steeds slechter en het begon weer te regenen. We moesten door het plaatsje Torrey rijden en hier was net een soort van markt/braderie, die dus helemaal in het water viel. Jammer, was net leuk geweest om naar zo’n Amerikaanse markt te gaan. Bij 1000 Lakes RV-park ingecheckt bij de winkel/souvenirshop/receptie die werd gerund door een klein ouder echtpaar, die duidelijk elk hun eigen rol hadden (zij ging iig over het geld). We hebben plek 18, een mooie ruime pull-through plek, met een mooi uitzicht (als het mooi weer is). Ze hebben hier een soort van Grill, maar als je daar wilt eten moet je dat wel van tevoren bestellen in de winkel. Hebben we maar gedaan (en ook direct de muffins voor morgenvroeg besteld), want op de hele weg van Bryce naar Capitol Reef zijn we geen enkele normale winkel tegen gekomen. Om 6 uur gaan we eten en tegen die tijd is het ook ongeveer gestopt met regenen. We eten in een soort van open schuur met allemaal picknick tafels en een (nep) haardvuur in het midden. Tom had een hotdog besteld en de rest allemaal Porc Ribs. Was erg lekker. Bij het vlees kreeg je nog een maïskolf en een soort van zoete ovenaardappelen en natuurlijk Coleslaw. Als toetje hebben Jeroen en ik voor de Apple Crumble met ijs gekozen en Tom en Anouk konden zelf Smores maken bij het vuur (Niels wilde niks).

                                        

 

                                                                          

De rest van de avond was het wel droog, maar de temperatuur was niet van dien aard, dat we lekker buiten konden zitten. Eerste avond in de camper dus en wat doe je dan …. nou een verslag typen bijvoorbeeld, of lezen, of muziek luisteren, of filmpjes kijken, of je wordt door papa ingemaakt bij Skipbo (hè Anouk en Tom ;-) ). De wolken trekken weg en zo zien we toch nog best wel een mooie zonsondergang … life is good!

Reacties

Marjolein 14-08-2017 14:34 {{button-48002}}

Haha Anouk, wil je niet meer op de foto? (Ik zie je wel, in je trui verscholen).

Mooie foto's weer, met die rode rotsen.

opa 14-08-2017 21:01 {{button-48012}}

Geweldige natuur hoor. Vooral al die kleuren in de rotsen heel mooi.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan