Dag 2 - New York

Door de Hermansjes - 30-07-2017 01:00

Echt een nacht van wennen aan het tijdsverschil. Is het al ochtend .... nee, nog maar 12 uur, is het al ochtend .... nee,nog maar 4 uur. Heb het uiteindelijk tot half 8 vol gehouden. Op tijd op pad dus. Eerst ontbeten bij een tentje in de buurt van het hotel en daarna naar Times Square voor de metro. Daar 2 pay-per-ride kaarten gekocht en er geld voor 4 keer reizen op gezet. Met lijn 1 naar de ferry gegaan. Er gaan genoeg boten naar het Vrijheidsbeeld,maar dat hebben wij niet gedaan. Wij zijn met de gratis Staten Island Ferry heen en weer gevaren. Eenmaal op de ferry direct naar het achterdek gelopen, waar vandaan we een fantastisch uitzicht hadden op de skyline van Manhattan, de Brooklyn Bridge en ook op het Vrijheidsbeeld.

                                             

Terug bij Battery Park even een koffie bij Starbucks en toen langs de Wallstreet Bull richting de 9/11 Memorial.Dit was erg indrukwekkend om te zien. Die twee enorm grote vierkanten met watervallen erin en eromheen een zwarte rand met daarop alle namen van de mensen die zijn omgekomen bij dit drama. Hier en daar een witte roos in een naam, als teken dat het de geboortedag is van die persoon. We zijn niet in het museum geweest, want hier stond een enorm lange rij voor. Wel zijn we nog even naar St. Paul's Church geweest, waar een ruimte was ter nagedachtenis aan de gevallen brandweermannen. Toen weer de metro gepakt richting Central Park. Bij de ingang allemaal mensen die je een huurfiets willen aansmeren. Eén begon tegen mij te praten, maar toen liep er een hele grote politieagent naar Niels en die zei tegen hem ... zorg dat je familie wegloopt bij die man. Die man hielden ze dus duidelijk in de gaten. Wij hadden een kortingskaart van een verhuurder aan West 58th Street, waar we 50 procent korting kregen. Voor 2 uur fietsen gehuurd en dit was echt erg leuk .... fietsen door Central Park. We zijn het hele park doorgekomen en zijn hier en daar even gestopt om wat te bekijken (er zijn ontzettend veel honkbal velden; het Jacky Kennedy Onassis Reservoir; het Imagine-mozaïek, etc).

                                 

 

                                                                                              

Nadat we de fietsen weer hadden terug gebracht, zijn we via 5th Avenue terug gelopen. Als je iets heel duurs wilt kopen, ben je hier aan het juiste adres. Ook nog even in de Trump Tower geweest, wat is dat een foeilelijk gebouw. Overal waar je kijkt zie je goud(kleurige) dingen, echt die president van nu heeft absoluut geen smaak. Op 6th Street konden we gewoon over de weg lopen, want hier was een enorm grote/lange markt en het was er ook erg druk. Via Broadway weer naar het hotel gelopen. Straks de stad nog even weer in om wat te eten en dan is ook deze dag weer omgevlogen!

 

                                                  

Reacties

Fam. Van der Lelie 30-07-2017 08:15 {{button-47047}}

Super om jullie verslag te lezen. Heel veel plezier verder!

Mark Postma 30-07-2017 14:57 {{button-47081}}

Gaaf dat jullie Central Park op de fiets hebben gedaan! Was voor mij echt een van de hoogtepunten in New York! En Trump Tower is inderdaad een oerlelijk ding!

De wedstrijd van de Yankees zal vandaag vast ook een hele belevenis zijn. Het is het Ajax van het honkbal. Heel veel titels gewonnen. Daarom heeft half Amerika ook een hekel aan ze :) Yankee Stadium is heel groot. Dat gaan de kids vast enorm leuk vinden!

Tante Miety en Oom Leo 30-07-2017 20:57 {{button-47130}}

Wat leuk om te lezen. In gedachte kunnen we jullie volgen om dat we dezelfde dingen hebben gezien. We zijn het eens over het indrukwekkende 9/11 Memorial en de smaak van de huidige president wat een afschuwelijk lelijk gebouw.

groetjes en nog veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan