Dag 14

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Dinsdag 18 september

Vanmorgen wakker geworden met -4 graden Celsius. Behoorlijk koud dus. We hadden in de loop van de  nacht al koude voeten gevoeld maar hadden geen puf om sokken o.i.d. aan te trekken. Na het wakker worden bleek dat het ruim -6 graden was geweest vannacht! We zitten noordelijk van het Yellowstone Park, dus ja, je kunt dat verwachten. Na de wekker eerst maar even de kachel aangezet en terug gekropen onder de klamme lappen. Vanavond een 4e deken erbij?

Om negen uur reden we weg. Ja later, omdat we nog even onder de dekens waren terug gekropen!
Vandaag gaan we weer het Yellowstone Park in en laten ons afzakken naar beneden. Als eerste komen we Mammoth Hot Springs tegen. Zoals de naam al zegt borrelt hier het hete water de grond uit en stroomt naar beneden. Tijdens het afkoelen van het water zetten zich allerlei stofjes af op de ondergrond en krijg je de meest grillige  vormen en kleurtjes in de grond.  Na een lange wandeling de berg op (en af) terug bij de camper. Omdat er geen speciale camperparkeerplaats was maar gewoon tussen de personenauto’s gezet. Valt wel op zo’n groot gevaarte.
Het was kicken om dit op de vroege ochtend al te zien. De zon bescheen de berg op de goede manier voor ons. Het is weer uitzonderlijk mooi weer. Na 10 uur kun je weer zonder vestje buiten lopen en loopt de temperatuur op tot 26 graden.

We gingen weer verder en kwamen in een file terecht. Omdat het hoogseizoen voorbij is gaan de Amerikanen aan de weg werken. Is trouwens op veel plaatsen wel echt nodig! Over zo’n 5 mijl was er 1 rijbaan afgesloten. Eerst 2 mijl over gravelroad en toen een half uur wachten voor de rijbaan afzetting. Maar goed, we hebben vakantie. Dus geduldig gewacht. Daarna nog enkele mijlen gravelroad met een snelheid van 20 mijl/uur, toen was het weer voorbij.

Toen we eenmaal goed op weg waren konden we weer in de remmen. Er was een kudde bisons (nou ja, zo’n 25 ) gesignaleerd. Dus stoppen, filmen en foto’s. Hier komen we tenslotte voor!

We wilden daarna de Norris Geyser gaan bewonderen. Maar gezien de grootte van de parkeerplaats hier stapvoets over heen gereden en weer verder gegaan. Het was er behoorlijk druk en als men dacht dat er iemand wegging, bleef met staan wachten en de hele parkeerplaats blokkeren. Misschoen morgen een nieuwe kans.

Even verderop op een parkeerplaats geluncht en koffie gedronken. Door de file waren we er niet aan toe gekomen.

Daarna weer verder naar de Artist Paintpots. Omdat het ook hier erg vulkanisch is borrelt er overal stoom en heet water uit de grond. Uit deze geyser komt een water met een andere kleur. Ook een mudpool was er met grijze modder. De modderspetters vlogen haast om je oren zo hard pruttelde het! Een hele wandeling van bijna 1½ kilometer gedaan met ook de hoogte in. Van bovenaf een veel mooier gezicht op de uitstoot van de geyser.

In de voorbereiding op deze reis hadden we een filmpje gezien op You Tube van bisons die op de weg lopen en het verkeer blokkeren. Je moet namelijk stoppen in Amerika voor dit soort gebeurtenissen. Dat zal ons nooit gebeuren dachten we. Wel van gedroomd uiteraard.
Na de mooie geyser weer op weg en wat gebeurt er: er loopt een bison gewoon op de weg. Iedereen dus stoppen en dat beest loopt op z’n dooie gemak zo langs onze camper. Gemakkelijk om te filmen en foto’s te maken. Wat een groot beest is dat! Hij (?) trok zich nergens wat van aan en liep kalm over de middenstreep tussen de auto’s door. Geweldig om te zien!!!

We rijden al een groot aantal mijlen langs de Gibbon River. Op een gegeven moment ging de weg (en dus ook de Rivier erg steil naar beneden. Logisch dat er dan een waterval komt! De Gibbon Falls nog even bekeken, ook heel mooi.
We waren precies op tijd, want toen we terug keerden van de fotoshoot stopte er een grote touringcar waar zo’n 50 Chinezen uitstapten. Het was gelijk vol bij de waterval!

Gezien het tijdstip besloten naar de camping te rijden. Deze ligt bij de Westelijke uitgang van het Yellowstone Park. Hier hebben we voor 2 nachten geboekt. Dus morgen weer ons startpunt. Dat is vanaf de waterval zo’n 20 mijl rijden. We hebben vandaag zoveel mooie dingen gezien, dat onze hersenen het niet meer kunnen bijbenen.

Dat van tevoren boeken van een camping in deze omgeving is wel nodig gebleken. In Gardiner gisteren hoorden we dat ze wel 15 personen teleur had moeten stellen. Vol=vol.

In het dorpje West Yellowstone nog even de nodige voedingswaren ingeslagen en naar de camping.

We zijn vandaag op de helft van onze reis!

En vanavond gaan de sokken aan!!

Vandaag gereden 70 mijl

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!