Even op de tandjes bijten. Van Zion via Barstow op naar Sequoia

Door Dann on the road - A couple of years ago

Met een tussenstop in het woestijnplaatsje Barstow waar de locals niet al te veel van de toeristen houden. We hadden eindelijk een camping met een basketbalveldje en ook al was het 37 graden ging Finn ervoor. Was leuk voor een kwartiertje en toen kon hij niet meer. Conditie bijhouden in Amerika is toch een dingetje. Dat wordt nog wat als onze breakdancer en freerunner zijn eerste trainingen oppakt in Nderland. Zelfs het potje tegen Gert-Jan moest tie afleggen. Wat die laatste natuurlijk wel erg prettig vond. Yoka en Luna zijn gelijk het zwembad ingedoken, balletje overgooien en gewoon heerlijk in het koele water poedelen. 

De lunch hadden we naast de snelweg bij Peggy Sue. Waar je zo de jaren 50 instapt. Alles helemaal in stijl van fifties. Ook de serveersters. Die stamden nog uit die tijd en waren blijkbaar blijven hangen. Maar goed. Een 70 - 80 jarige moet ook wat te doen hebben in het uitgestorven stadje. 

Aangezien deze reisdagen er niet veel te doen is, leek het ons leuk om een en ander te vertellen over onze manier van reizen met de camper. 

Hoe ver - hoe lang reizen jullie per keer?

We proberen de ritjes behapbaar te houden. Maar 4 uur per keer doet gemakkelijk mee. De highway rijdt lekker door, maar zodra we met de RV de bergen in gaan dan duurt de rit langer. We pauzeren geregeld en wisselen het sturen af. Dat houdt de boel lekker fris. We staan op rond de klok van 7 á 8 uur. En zijn dan om 11uur op weg. Met een lunch ergens zijn we dan rond 4 a 5 op de plek van bestemming en kunnen we nog een hike doen als we daar zin in hebben.

Hoe vermaken de kids zich tijdens het reizen van A naar B?

Luna leest zich te pletter en luist een muziekje en valt in slaap. Finn luistert Spotify tot hij alle rapteksten uit zijn kop kent. Soms spelen ze samen een spelletje (Zweeds pesten) aan tafel. Over het algemeen gaat het reizen, ondanks dat het best veel is, hartstikke goed.

Hoe hou je een camper leefbaar (netjes en clean) met elkaar gedurende de rit?

Niet.

Bij iedere keer dat we vertrekken ruimen we de de boel weer op, zetten alles weer op een plekje (anders flikkert het door de camper als we rijden), maar zodra we aangekomen zijn, lijkt het alsof er onderweg een bom ontploft is. Gelukkig reizen we veel en ruimen we stelselmatig de boel op. Gert-Jan leegt de tanks van het vuile water. 

Hoe is het contact met andere reizigers?

Los van Luna die een meisje ontmoette, zijn wij veel op onszelf. En dat vinden wij prima. Het contact met alle buren, met name Amerikanen is erg prettig en behulpzaam. Uitleg over de camper, tips voor het volgende bezoek, even helpen met een fikkie aansteken. Zonder moeite. Super vriendelijk.

Hoe lang duurt het voordat een camper ‘staat’ en weer ‘ready to go’ is?

Dat gaat heel erg snel. Als we aankomen hebben we inmiddels een routine opgebouwd. Finn en Gert-Jan levellen de camper (zodat tie ongeveer waterpas staat). Finn doet de electriciteit. Gert-Jan het water. Yoka de bedden en dat is in 10 minuten gepiept. En wanneer we weggaan ruimen we de camper op en hebben we ongeveer een uurtje nodig om met loskoppelen, legen en vullen van tanks weer op de rit te zijn.

Hoe bevalt het leven op 12m2 gedurende de rit?

Helemaal niet verkeerd. We leven veel buiten. En we zijn goed in elkaar laten. Natuurlijk ontploft er wel eens wat of iemand. Maar dat is op de Willemstraat niet anders. 

Lekker veel in de natuur. Dat is vast hartstikke duurzaam?

Hier volgt een kleine disclaimer. We genieten super van de natuur. Zeker als stadsmensen. Zo veel mooie vergezichten tot en met wildlife hebben we allemaal nog niet gezien in ons leventje. Duurzaam? Tja…. we doen deze vakantie 3 vluchten. Amsterdam - Las Vegas, Los Angeles- New York en New York - Amsterdam. Dan tanken we iedere rit de camper vol. Wat inhoudt dat we voor 100 dollar in de tank gooien (we rijden de tank meestal half leeg). Per keer gaat er ongeveer 25- 30 gallon in. Dat is al snel 100 liter brandstof. Dus duurzaam voelt het niet helemaal. Dat maken we in Nederland weer goed. 

Maar eerst gaan we nog de natuur in, langs de kust rijden en drie steden bezoeken.

Reacties

Mark A couple of years ago

Gewoon weer een gaaf stuk!!!

O-ma A couple of years ago

Goede samenwerking

Roel A couple of years ago

Toffe manier om jullie te volgen. Mooie avonturen! x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!