Afzakken richting het zuiden

Door Dann on the road - A couple of years ago

We hadden gedacht om met de Larkspur Ferry terug te varen richting ons campertje alleen is het vandaag zaterdag en dan geldt er een ander reisschema. Vanaf San Francisco vaart de ferry in de ochtend niet uit. We hebben al gekeken wat de mogelijkheden zijn en dat is een bus of een taxi. De vriendelijke concierge van ons hotel (Hotel Union Square mocht je ooit willen shoppen in Frisco, prima te doen) checkt ook nog even de opties en adviseert een taxi. Kost iets meer maar zeker het gemak waard en zoveel meer is het niet. Voordat de taxi er is gaan we naar de buren voor een ontbijtje. Full American Breakfast laat Yoka nog steeds aan zich voorbij gegaan maar de rest smikkelt heerlijk van bacon, worstjes, gebakken aardappeltjes, scrambled eggs en pancakes. Je moet de dag tenslotte goed beginnen. 

We gaan de taxi in en volgens Finn is het een russische maffiabaas. Prima goed, al was het Al Capone himself, zolang hij ons op het juiste adres aflevert vinden wij het prima. Het ritje is gelijk een leuke gelegenheid om de stad nog even te zien en voor de eerste keer rijden we over de Golden Gate Bridge. Het is maar een brug maar toch heel speciaal om het bouwwerk in het echt te zien. Mr. Caponowitz levert ons op het juiste adres af en (toch even spannend) de camper staat er nog! Eigenlijk op alle campings gaat het tot nu toe zo, mensen zijn ontzettend vriendelijk, gasten en personeel, en daarbij is de sfeer heel gemoedelijk. Ook in de steden en waar we stoppen om te eten of te tanken voelen we ons veilig en is er altijd wel iemand die een praatje wil maken. 

We gaan naar een free run spot waar Finn al maanden geleden naar uit heeft zitten kijken. Niet een goed moment om te zeggen dat we eigenlijk op pad moeten richting het zuiden om te voorkomen dat we geen rij-stress krijgen. Doen we dus ook niet. De free run spot is een oud fort aan de voet van de Golden Gaten Bridge. Ergens in 1800 zijn aan beide kanten van de ingang van de baai forten gebouwd ter verdediging, het derde fort werd gebouwd op Alcatraz. Wat er met het fort op Alcatraz is gebeurd weten jullie, de andere forten zijn nu een trekpleister voor toeristen (vanwege het mooie uitzicht op de Golden Gate Bridge) en een walhalla voor de free runners onder ons. Het uitzicht is inderdaad prachtig en Finn springt en zoekt naar een mooie free run route om op film te zetten. Gert-Jan en Yoka zijn de camera dudes en Luna de productie assistent. Wanneer het allemaal naar tevredenheid is noemen we het een 'wrap up' en gaan op weg. 

Het plan was om de highway 1 langs de kust te nemen, die moeten we helaas op de bucket list gaan plaatsen. Er is er veel mist vanuit de oceaan en daarbij waait het erg hard. We hebben ook een wat snellere route nodig om de afstand tussen San Francisco en Los Angeles te overbruggen. We kiezen voor Highway 101 wat lekker doorrijdt (hoewel er hier ook gewoon files zijn).

Voor de aankomende twee dagen hebben we geen campings geboekt dus dat is voor ons wereldreizigers spannend en leuk tegelijk. Bij Gillroy stoppen we voor boodschappen en wifi bij de Taco Bell. De eerste supermarkt die we binnenstappen blijkt een filiaal van Aldi te zijn. Niets mis mee maar daar hebben ze net niet wat we zoeken. Een deurtje verder is een andere supermarkt waarnaast ook een Guitar Center zit. Gert blij, hier kan hij een snarenwinder kopen. Gasten daar zijn helemaal onder de indruk (Right on!) dat we uit Nederland komen en vinden het een super goed idee om de gitaar in LA te doneren.  

Bij de Taco Bell met wifi hebben we een camping gevonden: Mission Farm Campsite. Klinkt al leuk, we zijn benieuwd wat de missie is. Een hele vriendelijke vrouw, Susan, ontvangt ons en wijst ons plekkie. Het lijkt een camping te zijn met veel vaste klanten (vaste bewoners?) er zijn dan ook veel hondjes en hier en daar lopen er wat katten. Een prima plek om de avond en nacht te vertoeven. Susan geeft ons wat waspoeder uit haar eigen voorraad zodat we ook nog een was kunnen draaien. Precies, heel huiselijk allemaal. Oh, en de missie hebben we niet echt gevonden, behalve dat het lijkt dat ze hier met elkaar een mooie plek hebben waar je je eigen ding mag doen.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!