Hip San Francisco & Heftig Alcatraz

Door Dann on the road - A couple of years ago

Vandaag staat San Francisco en Alcatraz op het program. We hebben een hotelletje in het centrum geboekt, dus we hebben de hele dag.

We komen aan met de ferry die ons van Larkspur naar San Francisco brengt. En dat is meteen al cool on de skyline te zien ontstaan en de Golden Gate Bridge te zien vanaf het water. We ontbijten snel wat en wandelen door de stad. De ontelbare films die zijn opgenomen in San Francisco liegen niet. We zijn de natuurparken en de hikes uit denken we, maar ook hier is het mega steil omhoog en steil naar beneden. Maar goed dat de kuiten wat gewend zijn. De stappenteller maakt overuren vandaag. 

Onderweg naar de boot die ons naar Alcatraz zal brengen, komt Finn een aantal breakdancers tegen die zich voorbereiden om een show op straat te geven. Ze krijgen de techniek nog niet aan de praat, dus we besluiten verder te lopen naar onze boot, die op tijd vertrekt en we hebben nog slechts een half uurtje om te boarden. Halverwege nemen we wat te eten en Finn besluit heel even een pier terug te rennen om naar zijn breakdance bro's te kijken. Lang verhaal kort. Het ging op z'n breakdance (die hebben nulkommanul tijdsbesef) en we missen de boot naar Alcatraz. Yoka regelt gratie (bijzonder bij Alcatraz) en we mogen met de volgende boot mee. 

Alcatraz is in een woord indrukwekkend. Het is ongelofelijk hoe een architect het kan ontwerpen en hoe er (toen) gedacht werd over het corrigeren van gedetineerden. Super kleine cellen, tocht, weinig tot geen licht. Daar knap je als mens niet van op. Dat was ook niet de bedoeling. Door middel van een audiotoer horen we de ervaringen van gedetineerden en opzichters zelf. We zijn alle vier onder de indruk. 

Weer op het vaste land, splitsen we op. Finn en Yoka hebben een hele route uitgezet en dat belooft in de stad een flinke hike te worden. Gert-Jan kent die grappen van Finn inmiddels wel en die gaat lekker met Luna op pad. En inderdaad, het is een flinke tippel in Hayes Valley en Height-Ashbury met het eindresultaat: een paar sokken... Finn had vantevoren onderzoek gedaan naar streetwear winkels en die zijn ook gevonden. Echt toffe winkels ook nog maar hij voelde het net niet. Bij de sokken wel. Stappentellertje: 30.267 stappen, 20,8 km en 32 verdiepingen. Dus. 

Luna heeft eindelijk kunnen shoppen. De buit: een tasje, een paar schoenen, sokken en een powerbank. En zelfs nog een beetje budget over om in New York te spenderen. Een blije snoet. 

We verzamelen om 8uur, eten in een leuk restaurantje en tuigen af naar het hotel. Yoka is gesloopt. die heeft de halve marathon met Finn door de stad gelopen. Finn besluit nog even naar de gym te gaan om 22uur. Drie blokken verderop (in een zusterhotel van ons hotel). Hij is een beetje geirriteerd wanneer hij daar met zijn zestien jaar niet zelf heen mag lopen, zonder mobiele communicatie in een vreemde stad, op vrijdag avond, vol met zwervers. Maar kiest uiteindelijk eieren voor zijn geld en neemt de begeleiding door de straten van San Fransisco van Gert-Jan voor lief. Die werkt in de lobby van het hotel zijn mail bij. 

Het was wederom een mooie dag. 

Reacties

O-ma A couple of years ago

Mooi en nog eens mooi

Saseki A couple of years ago

Alcatraz is echt heel bijzonder. Was er wel van slag van....
Blijf genieten en beleven!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!