Warm in New York: op naar Frozen de musical.

Door Dann on the road - A couple of years ago

Het is warm in New York. Hop. Op naar Time Square. Niet dat dat DE plek is waar we voor komen, maar wel leuk om even gezien te hebben en Yoka wil de kaartjes voor de musical Frozen ophalen waar ze s'avonds met Luna heen zal gaan. Imposant druk is het zeker wel. Onderweg naar Time Square lopen we langs Radio City Hall, een heel bekende muziekhal waar menig artiest een live album van heeft. 

De cab driver in LA heeft getipt dat we Bleeckerstreet moeten doen voor toffe shops en 'the best pizza ever'. We scoren een metrokaart en off we go. We bezoeken Soho waar heel hippe zaken zitten, net als in LA. En niet te betalen. Paar gympies kost al snel 300 tot 1100 dollar. En een t-shirt onder de 80 dollar is ook een beetje zoeken. Nadat we een pizza gegeten hebben (inderdaad een prima pizza), lopen we nog wat verder en splitsen vervolgens op. Yoka en Luna gaan zich klaarmaken voor de musical en Finn en Gert-Jan gaan nog naar Chinatown en de Brooklyn Bridge.

Chinatown is vooral erg rommelig. Finn wilde een gave fotorepportage maken, maar 'voelde het niet'. Achter Chinatown ligt Pier 17, waar Finn en Gert-Jan morgen een rapconcert van de grote held van Finn bezoeken. Daar aangekomen halen ze alvast de kaarten op. Ook vandaag treedt de formatie op en we horen ze van het dak af al knallen. Finn kan niet wachten om daar morgen zelf in de pit te staan. Brooklynbridge geeft een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Wat opvalt is dat New York op Time Square echt heel, heel, heel druk is. Maar op Bleeckerstreet, Soho, NoLita, West Village en Chinatown de drukte enorm meevalt. Gave straten die je allemaal kent uit tv series en films, zoals Friends. 

Intussen zijn de dames terug gegaan met de Metro richting het hotel maar eerst nog even op zoek naar wat leuke kleren die ze gelijk naar het theater aan kunnen doen. Daar waren ze al op zoek geweest in SoHo maar dat viel toch een beetje buiten het budget. Overigens wel super mooie kleren. In 51st Streetl was er al een winkel gespot: 'American Girl'. Dat zou zomaar wat voor Luna kunnen zijn. Een ontzettende leuke winkel bleek dit te zijn voor meisjes met een groot poppenhart. Er zijn hier allerlei poppen te koop die gaan skieen, zwemmen, werken en weet ik het al niet meer en daarbij is voor de poppenmoeders bijpassende kleding te koop. Superleuk, maar niet voor Luna dus. Ze doen het gewoon met de kleren die we al hebben. 

Met de metro richting het theater en het is zo heet en benauwd dat ze besluiten het laatste stuk te lopen. Dat was toch een beetje spannend. Na een paar keer vragen en het laatste stuk te rennen komen ze net op tijd in het theater aan. De kaarten zijn goed voor een plek op de tweede rij dus ze zitten er met de neus bovenop. Wat een beleving! In de pauze kon Yoka alleen nog maar 'jurk' zeggen: de eerste jurk van Elsa verdween in niet meer dan een seconde en ze had gelijk haar mooie lichtblauwe jurk aan! Hoe dan?! Na afloop nemen we Sven (in knuffelvorm) mee en raken ze niet uitgepraat over de eerste show voor de meiden op Broadway.

Na de musical  verzamelen we bij de Mac (want free wifi daar en dan kunnen we elkaar vinden) om nog ergens wat te eten. Dat doen we bij een Ierse Pub (want Guinness). 

Inmiddels hebben Snip en Snap er weer een halve marathon wandelen door New York opzitten. Is Luna in haar nopjes met haar nieuwe knuffel (Sven uit de musical). Yoka beurse voetjes en ook klaar. We crashen op bed en vallen in slaap. 

Reacties

O-ma A couple of years ago

Allemachtig prachtig
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!