Dag 17 - To the Rockies

Door Marjan - 23-09-2019 17:45

Op tijd vertrokken. De regen is gestopt en we hebben mooi weer (heel af en toe een bui).

De weg is super te rijden. Helemaal niet druk ondanks dat het een belangrijke route is. Het verkeer houdt zich ook heel erg goed aan de snelheid en die is max 100 km/u. Het landschap is mooi en redelijk open en gaat langs en rivier. Soms wil je graag stoppen voor een foto maar er zijn weinig stopplekken. We gaan bij een rivier even van de weg af en later ook bij een moerasgebied.

We naderen de Rockies en de bergen hebben een hoed van sneeuw. Mt Robson is door de wolken goed te zien. De vergezichten zijn fantastisch. Langs de weg ligt het spoor en we komen superlange treinen tegen, 3 locomotieven en geschatte aantal wagons 130.

Sommige bomen zijn al geel en dat steekt mooi af tegen de donkere dennen. Bij Jasper staan er op de berghellingen veel dode dennen - ziek door een tor die niet te bestrijden is.

In Jasper eerst de zekeringen gecontroleerd - niets kapot. Vreemd want gisteren deden de magnetron en de kachel het niet. Volgens de garage lag het aan de camping. Nooit aan gedacht. De monteur heeft ook naar de gasfles gekeken, ergens aan gedraaid en dat doet het ook weer. Kosten 0 dollar. Mensen zijn hier heel behulpzaam.

Morgen even verder Jasper bekijken. We zijn in een andere tijdzone en het is een uur later. Op weg naar de camping zagen we een hele rij auto’s stilstaan. Er bleek een grote groep herten te staan, een Elk (soort edelhert). Meneer hert was redelijk agressief ivm de bronstijd en dat leverde mooie plaatjes op.

 

Erik wil je Joes even een mailtje sturen ivm mailadres.

Reacties

Ina 24-09-2019 16:50 {{button-60672}}

Gelukkig doet alle luxe ( magnetron en kachel) het weer. Maar dat gedoe met een keteltje water had ook wel wat. Fijn dat het droog was tijdens de rit. Zie je gewoon meer en is het wat relaxter rijden . Mooie omschrijving “ hoed van sneeuw”
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan