Dag 22 - Kootenay national park

Door Marjan - 26-09-2019 16:06

Joes heeft afgelopen nacht sterren gefotografeerd ondanks dat er wat bewolking was. De weersverwachting voor de komende dagen is wat wisselvalliger dus hij weet niet of er nog een kans komt. Als we wakker worden schijnt de zon het blijft de hele dag mooi weer met wandeltemperaturen van 7 tot 16 graden afhankelijk van de hoogte.

Als we vertrekken besluiten we om Banff heen te gaan, dat rijdt rustiger. We moeten tanken maar ik weet een pompstation 35 km verderop. Als we daar zijn blijkt dat ze geen diesel verkopen. De meeste auto’s rijden op benzine. Tja. De keus is of terug naar Banff of door naar Lake Louise. Balen want we moeten nu echt wel tanken (lichte paniek) en het is ook zo’n 50 km om. Lake Louise dan maar. Dan weer terug. We gaan door Kootenay national park. Dit is geen toeristische route dus lekker rustig op een mooie brede weg. Het landschap is weer fantastisch. Hoge bergen, sneeuw, rivieren maar ook veel dode bomen en kale berghellingen. Voorgaande jaren waren in dit gebied enorm veel bosbranden. We passeren een hoge pas met een waterscheiding - de rivier stroomt west aan de ene kant en oost aan de andere kant van de pas. We treffen het niet want er zijn veel werkzaamheden onderweg. Closed: Marble canyon, Vermillion crossing, Nuna falls. 

Gelukkig kunnen we wel naar de paint pots. We lopen hiernaar toe over modderige grond en vlonders - krijg je ook mooi gekleurde schoenen van. De first nation haalden hier hun verf. De kleuren zijn fantastisch: okergeel, oranje, grijs en groene waterpartijen. Joes geniet omdat hij veel met dit materiaal werkt. We lopen met wat andere mensen op want in de modder staan pootafdrukken van een beer en je weet niet waar dat beest is gebleven.

We rijden door en stoppen nog bij wat uitzichtspunten. Aan het einde van de route gaat de weg steil naar beneden en komen we in Radium hot springs. Mijn plan was om hier te badderen en te overnachten maar het is eigenlijk veel te vroeg omdat we veel wandelingen niet konden doen.

We rijden door. De weg ligt veel lager en we rijden langs de Columbia rivier met moerasgebied. Het landschap is glooiiender met bomen en bergen in de verte. Veel vleeskoeien en ranches. Je kunt ver kijken. Onderweg weer veel wegwerkzaamheden. We rijden langs een winkeltje. Verder is er niets. We keren om en gaan er iets drinken. Het winkeltje heet Beeland en verkoopt heel veel honingprodukten. Verder staan er allemaal pastasoorten (droog en vers), oliesoorten en pastasauzen. Het is echt een specialiteitenwinkel, totaal onverwacht. We kopen pasta, wat te drinken en heerlijke, zelfgemaakte lemon tart.

Het is moeilijk om bij de moerasgebieden te komen. Joes wil graag vogels kijken. Bij de tweede RV camping die we tegenkomen besluiten we om te vragen of er plek is. Het is op een farm met maar 18 plekken. Alle aansluitingen zijn er en ook wifi en ze hebben een plek aan het meer. Geweldige plek dus (Joes vindt dat hij de eer verdient). De eigenaar zegt dat ze tussen 17.30 en 20 u niet aanwezig is want ze gaat op zoek naar Elk. Ik vraag of Joes mee mag en dat kan. Ze zien niets maar Joes leert veel oa je hebt geen eigen jachtveld maar mag in heel Canada jagen. Als het kouder wordt komt het wild naar de lagere gebieden maar de beer gaat hoger de bergen in voor zijn winterslaap.

 

 

 

Reacties

Johanna 27-09-2019 08:07 {{button-60742}}

Leuk om weer op de hoogte te zijn. Wanneer vliegen jullie naar IJsland?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan