Dag 26 - richting Vancouver

Door Marjan - 02-10-2019 09:47

Toen we opstonden zag ik een heel grote vogel. Later zagen we hem weer en maakte Joes foto’s van de Golden Eagle. Hij kwam zo dichtbij dat hij niet eens in de telelens paste. Later onderweg zagen we er meer. Joes vindt dit de mooiste vogel door zijn aftekening maar ook door zijn leefwijze (hij moet op zoek naar zijn eigen voedsel itt de Bald Eagle die leeft van afval).

We verlaten het mexicaans aandoende Osoyoos en stoppen als eerste bij de Spotted lakes. Die was helaas vol water en je kon de ronde structuren van de verschillende poelen niet zien. Er staan veel fruitstallen onderweg. Je ziet veel beregeningsinstallatie in dit droge landschap.

In Keremeos gaan we naar de Grist mill and garden. De molenaar is aanwezig en vertelt ons van alles over deze waterrad molen. Het water wordt over een 400 m aquaductsysteem aangevoerd en zet een schoepenrad in beweging. Via katrollen wordt een gietijzeren machine aangedreven die het graan maalt. Eind 1800 was dit heel modern. Hij heeft meer dan 30 jaar over de restauratie gedaan. Geweldig mooie constructie en mooi gereedschap. Het duurde wel 2 uur voordat we daar klaar waren.

Onderweg af en toe een korte pauze. Later komen we over hoogvlaktes waar best veel sneeuw ligt. Mooi zo’n zwart wit landschap met gele bomen.

In Harrison hot springs zoeken we een camping op en beginnen met opruimen en wat schoonmaken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan