IJsland - dag 5

Door Marjan - 06-10-2019 20:38

Geen noorderlicht ondanks het veelvuldig kijken van Joes en de japanse buurman. Er was bij deze overnachting geen ontbijt maar we kregen zelfgebakken brood. Lekker.

Op tijd vertrokken want ook vandaag maken we weer de nodige kilometers. Het is droog maar waait heel hard. Het landschap is erg kaal met de kleur bruin in alle scharkeringen. Toen we even stopten zette Joes de auto met de kop in de wind. Vond ik niet nodig totdat ik de deur opende. Meer dan 20 m/s, lopen tegen de wind in ging moeilijk. 

We gaan naar Dettifoss, een heel brede waterval. Het waait en stuift dus 2 jassen, mutsen, handschoenen en een sjaal voor de mond. De 2e waterval Selfoss bekjk ik van een afstand, Joes loopt nog iets verder door. Blij dat het droog blijft.

Doorrijden naar Hljodaklettar, hier zijn rotsen met bazaltzuilen. Volgens de reisgids is de weg gravel maar hij wordt opgeknapt en is al voor de helft (25km) asfalt. Er zijn heel weinig mensen - prima. We klauteren over het pad langs de rotsen en vinden het prachtig. Hoog, groot, al die zuilen en zeshoekige stenen, soms rondom grotten en overal kleine boompjes. We lopen hier een paar uur rond.

Daarna toch nog even door naar Asbyrgi, dit is een hoefijzervormige kloof. De voetafdruk van Sleipnir, het paard van Odin. De wanden zijn 100 m hoog. Er staan veel lage bomen in herfstkleuren.

We eten wat bij het benzinestation en rijden daarna (deels in het donker) naar Myvatn waar we overnachten. De kamer is warm, het douchewater stinkt naar rotte eieren (we zitten in geothermisch gebied), het bed comfortabel zeker omdat het buiten nog steeds heel hard waait.

Reacties

Trudi 07-10-2019 12:36 {{button-60926}}

Ik vermoed dat jullie geen last hebben gehad van de "My" bij Myvatn.
Te koud? Of toch niet.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan