IJsland - dag 6

Door Marjan - 06-10-2019 20:55

We lopen naar de overkant van de weg waar het ontbijt wordt geserveerd. In het restaurant kijk je in de melkstal en in de stal waar de koeien en wat jongvee staat. Het ontbijt is heel erg uitgebreid met eigen gebakken brood, meerdere vruchtencakes, koekjes, vlees, kaassoorten, jam, fruit, groente. Ongelooflijk veel keus. We nemen er de tijd voor.

Vandaag een rustige dag wat kilometers betreft. Er is veel te doen in de omgeving. We gaan eerst langs een geothermische centrale naar Viti het vulkaanmeer. We lopen naar boven, het water is blauwgroen. Daarna door naar Hverir met allemaal pruttelende en stomende poelen en steenhopen tegen een zandkleurige achtergrond. Het doet wat aan Nieuw Zeeland denken.

We gaan ook naar een thermisch bad. Het is best koud ook al waait met bijna niet maar het water is heerlijk warm. Het voelt een beetje zeepachtig maar wel lekker. Het is hier best groot en niet druk. Iedereen loopt met de telefoon en ook wij doen mee met de selfiecultuur. Badderen is best vermoeiend en we blijven hier nog even om wat te eten.

Vlakbij het meer ligt ook park met lavarotsen. Je ziet in IJsland veel lage rotsen maar deze zijn hoog met allerlei vreemde vormen en openingen. Weer een reden om veel plaatjes te schieten. We nemen de moeilijke route binnendoor en klauteren over en tussen de rotsen. Na het klauterwerk van gisteren beginnen onze benen nu echt wel te protesteren.

Om de dag af te ronden rijden we nog een klein stukje door naar een gedeelte waar vogels te zien zijn. Ik verwacht bankjes maar helaas, lopen. We lopen langs mooie uitzichtspunten in de zon, zonder wind, 11 graden. Wow wat ziet het er allemaal mooi uit. Joes ziet zwanen, duikeenden, kopenwieken en een vinkensoort. Heeft de telelens niet voor niets meegesjouwt.

Nu lekker bijkomen, blog bijwerken en even niks.

Reacties

Natascha 07-10-2019 10:40 {{button-60924}}

Ik volg jullie al een tijdje met alle mooie ervaringen die jullie opdoen, eerst in Canada, en nu weer in IJsland! Prachtig! Leuk dat de camera niet voor niets mee is gegaan, zo kunnen ook wij genieten van alle mooie dingen die jullie zien, prachtig! En IJsland ook heel apart.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan