IJsland - dag 8

Door Marjan - 09-10-2019 10:32

Eerst een wandeling naar het strand om Hviserkur beter te bekijken. Ochtendgymnastiek met een steile afdaling over gladde ondergrond, en later weer omhoog bij een rotsachtige klim.  Hvitserkur is mooi met tegenlicht van de laagstaande zon. Daarna weer richting de ringweg via een smallere en kronkelende gravelweg met hele steile stukken. Mooi rijden. Na 500 m ringweg alweer van de weg af op zoek naar Kolugljufur een canyon bij een brug. Goed te zien zonder klauteren.

Vandaag gaan we naar het schiereiland Snaefellness - het IJsland in het klein omdat je hier allerlei landschappen ziet. Het zijn weer vooral gravelwegen. De routeplanner wil ons 90 km om laten rijden, we nemen een weg binnendoor en die is verrassend genoeg voor meer dan de helft geasfalteerd. Ze doen momenteel veel aan het asfateren naar toeristische bestemmingen. We gaan eerst naar Stykkisholmur een havenplaats. Je kunt hem al zien liggen vanaf 1 km maar dan blijk je om een fjord heen te moeten en rijdt dus 20 km extra. Je weg gaat langs het water, mooi uitzicht op zee en hoge bergen. Het is hier wat groener, mos met daar tussen mooi rood en oranje verkleurd blad. 

Na een tegenvallende lunch wijken we even af van de hoofdroute en rijden door Beserkjahraun een mooi lavaveld vooral omdat de zon gaat schijnen en we ook zicht hebben op een rood gekleurde berg. De vulkaantop ligt in de bergen maar de trekpleister Kirkjufell met een mooie waterval. 

Een andere bezienswaardigheid is een geel zandstrand.  Het waait hard en de golven spatten hoog op. Hier vlakbij ligt de overnachting. Er staan meerdere huizen en we moeten de eerste hebben en dan kamer 2. Slecht te vinden, vragen. We komen er niet uit. Er staat een rij huizen met huisnummers. Huis 1 blijkt het goede huis en er zijn 4 kamers. Ik had een kamer met kitchenet verwacht, het blijkt een normaal huis met woonkamer en keuken en 4 slaapkamers. Later komen er nog 2 koppels, beide uit Duitsland. Goed voor mijn duits. Gezellig om ervaringen uit te wisselen. Het raam kijkt uit op het noorden maar het is te bewolkt en het regent dus geen noorderlicht.

Reacties

Trudi 09-10-2019 19:22 {{button-60949}}

Snaefellsjokull was mijn eerste keer IJsland.
Inderdaad van de kust naar de gletsjer lopen in een dag.
Ik hoop dat jullie nog een beetje mooi weer krijgen met zon en noorderlicht.

Natascha 10-10-2019 07:15 {{button-60957}}

Prachtig, prachtig, wat een ervaringen, en wat een mooie natuur! Heerlijk om jullie ervaring te lezen en leuk dat jullie dit delen, ik lees het met plezier!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan