IJsland - dag 3

Door Marjan - 03-10-2019 20:47

Het ontbijt was vanmorgen super. Gebakken wafels en veel andere lekker dingen. We maken wat foto’s van een oude stal en gaan op,pad. Eerst een stukje terug voor brandstof is niet erg want onderweg stoppen we voor een mooi uitzicht. En we stoppen nog een keer, en nog een keer etc. heel vaak dus. De weersvoorspelling was de hele dag regen maar tot half twee was het prima. Het waaide wel heel hard dus goed opletten hoe je de auto neerzet. Vlakbij de kust was de windsnelheid 20 m/s en was je de berg voorbij dan waaide het bijna niet. Sommige watervallen viellen niet naar beneden maar waaiden naar boven, vreemd gezicht.

In Skaftafell, het park met de gletsjer laten we een waterval lopen en bezoeken een gletsjer met een meer. Weer een prachtig uitzicht met mooie ijsbergen. Al minder zwart wit en meer blauw.

We rijden door en komen bij de bekendere gletsjermeren. Onderweg veel regen. Eerst de kleine en dus rustiger Fjallsarlon waar het zowaar deoog is. De ijsbergen in het meer zijn blauw en wit. Mooi.

Dan door naar het grotere Jokulsarlon. De ijsbergen drijven vanaf het meer naar zee. Even wachten op en droog moment en we gaan weer genieten. Omdat het hard waait en het eb is liggen er honderden brokken ijs waar je tussendoor kunt lopen. Groot, klein, wit, blauw, doorzichtig. We blijven plaatjes knippen. Daarna de weg oversteken naar het meer. Wow. Wat een grote ijsbergen en de kleuren zijn prachtig tegen de grijze, mistige achtergrond. Onwerkelijk mooi.

We overnachten weer op een rustige plek, een schapenboerderij.  De kamers liggen bovenop een terp in vlak landschap dichtbij de zee en aan de andere kant uitzicht op een gletsjer. Lekker luxe deze keer, eigen kamer met badkamer en een restaurant erbij dus er wordt voor ons gekookt.

Reacties

Johanna 04-10-2019 21:11 {{button-60888}}

Wat een prachtige foto's. IJsland zet ik bij deze op m'n bucketlist! Geniet van jullie laatste week!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan