Dag 19 - Icefields parkway

Door Marjan - 23-09-2019 17:50

We rijden vandaag ruim 200 km van Jasper naar Lake Louise over één van de mooiste wegen van Canada. Vrachtwagens niet toegestaan. Het is ook de drukste weg tot nu toe. Campers, bussen en auto’s en bij de toeristische punten veel mensen. Ik dacht dat het gisteren druk was, niet dus. 

Eerste stop Athabasca falls - mooie waterval met heel veel toeristen. 

Tweede stop Sunwapta falls - mooie kleine waterval zonder Toeristen :-)

De weg is super te rijden. Het miezert maar dat maakt het uitzicht op de bergen niet minder mooi. Bij de gletsjer (columbia icefields) regent het. Ik besluit om niet met een vrachtwagen/bus de gletsjer op te gaan maar we lopen naar de voet van de gletsjer. We oefenen voor IJsland. 7 graden, regen en wind en we dragen mutsen, winterjas en regenbroek. Stukje de berg op van een kilometer is prima te doen. Mooi uitzicht op het ijs met grauwe bergen er omheen. Het heeft wat.

Terug in de auto koffie met een broodje. Heerlijk om je eigen huis bij je te hebben.

Door het donkere weer komen de intense gele kleuren van de bomen er mooi uit. De dennen zijn groen dus hier geen zieke bomen.

We stoppen bij Mistaya canyon - droog, 1 dunne jas. Mooie stroom versnelling en mooie wandeling ernaar toe. Volgende stops zijn uitzichten over meren en gletsjers.

Waterfowl lake, Bow lake, Hector lake - helder water, blauw van kleur.

Rond 4 uur zijn we in Lake Louise. Kaart opgehaald bij de tourist information en naar Morraine lake. We hebben geluk en we mogen naar boven. In verband met de vele bezoekers is de weg vaak afgesloten. Aangeraden wordt om voor 8 uur in de ochtend te gaan of later in de middag. We klimmen een pad op naar hoge rotsen en hebben een fantastisch uitzicht op bergen met sneeuw en een meer met blauwgroen water. Fantastisch. De lucht is open gebroken en af en toe verlicht de zon plekken op de berg. Later komt er ook nog een regenboog bij. We blijven hier een hele poos.

Weer terug in Lake Louise gaan we naar het bijbehorende meer. Ook een plaatje om te zien. Er staan heel veel mensen aan de kant te fotograferen.

Door naar de camping. Ben blij dat ik heb gereserveerd want alles zit weer vol.

De camping is wel een km lang en we staan achteraan op een plekje alleen (dat is uniek voor deze camping) langs het spoor. Een trein doet er meer dan 5 minuten over om te passeren en toetert 3 keer. Gelukkig rijden ze na 8 uur niet meer.

Reacties

Yvon 25-09-2019 05:22 {{button-60687}}

Wat is het daar prachtig, en wat weer een mooie foto’s Joes

Trudi 25-09-2019 20:34 {{button-60712}}

Op verschillende van deze plekken ooit geweest. Maakt nostalgisch. Mooie foto's. Fijn te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben.

De Lismannetjes 25-09-2019 22:43 {{button-60716}}

Wat een schitterende plaatjes weer! En ook leuk om een foto van jullie er tussen te zien, het plezier straalt er vanaf!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan