N.P.BRYCE CANYON (13/14-9-2009)

Door jene - A long time ago Het is 7.15 uur. Een mooie tijd om op te staan. Douchen, ontbijten en de buurman feliciteren met zijn verjaardag. Voor we vertrekken wisselen we nog adressen uit met onze Canadese buren. Van de overburen kregen we nog een zak aardappelen mee, kennelijk zagen we er volgens Amerikaanse normen ondervoed uit. We zetten onze tocht voort door het NP Zion waar we een tunnel (tol) passeren. Het landschap is schitterend. Via de National Scenic Byweg 12 rijden we door de Red Canyon naar NP Bryce Canyon, waar we een mooie plek vinden op de North Campground, direkt na het passeren van het Visitor Center van NP Bryce Canyon.  Op onze camperplek zien we veel verschillende vogels, waaronder de Dark-eyend Junco en Steller's Jay. Ook zijn hier veel kleine snelle eekhoorntjes te bewonderen. Morgen gaan we Bryce Canyon in met de shuttlebus.

In onze huurcamper hebben we een bed waarvan het ligcomfort voor de linker en de rechter zijde afzonderlijk kan worden geregeld via een afstandsbediening. In het gebergte wordt een goed afgesteld bed veel harder door het luchtdrukverschil. Joke sliep dan ook op een plank. Ik had er minder last van omdat mijn kant langzaam leegloopt. Het bed kan alleen afgesteld worden als er electra is. Dat was er niet op onze camping dus moet de generator aan om je afstandsbediening in te schakelen zodat je het bed juist af kan stellen. Houd je geen rekening met het hoogteverschil dan kan het matras zelfs defect raken. Ik prefereer een simpeler bed.

We laten ons met de shuttle afzetten in Bryce Point en door stevig heuvelachtig terrein lopen we naar Inspiration Point. Het landschap is betoverend mooi. Het weer is kouder dan we gewend zijn en af en toe valt er zelfs wat regen. Tot nu waren we temperaturen gewend tussen de 25 en 40 graden. Vanaf Inspiration Point nemen we de shuttle naar Sunset Point en lopen vandaar naar Sunrise Point. Het is opnieuw genieten. Uiteindelijk nemen we de shuttle naar het Visitor Center en bekijken daar een film over NP Bryce Canyon en bezoeken het museum. Vervolgens lopen we terug naar onze camper.
We bereiden ons voor op de volgende dag.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!