DE KUSTWEG 7 (22-10-2009)

Door jene - A long time ago

We hebben ons verslapen en zijn nooit eerder zo laat vertrokken. Het was al koffietijd dus de koffiestop hebben we maar overgeslagen. Het weer werkte ook niet mee. We hebben de verdere ochtend in de mist gereden. Het uitzicht over de zee was nihil en juist in dit gebied hadden we kans orka's en misschien een walvis te zien.


op de achtergrond zie je nog de vage omtrekken van een walvis

De echte migratie voor de walvissen begint in november. Ze ondernemen dan een reis van meer dan 16.000 km, de langste migratie dan van welk zoogdier dan ook. Zie ik mezelf ook een beetje als zoogdier,dan moet ik toegeven zelf nog niet een aaneengesloten reis van 16.000 km te hebben gemaakt. Lijkt me wel een uitdaging. We rijden vandaag regelmatig in landelijk gebied. Zo zie je een enkele keer een groepje mannen (vrouwen?) in een wit pak met een afgesloten helm en een tank op de rug het land intrekken om het groeiende voedsel van de nodige gif te voorzien. Gaat hier af en toe best primitief toe. Zo zien we ook een tractor een grote machine voorttrekken van tientallen meters breed waarbij een hele zwerm mensen tussen die machine lopen om iets aktiefs te doen. Een zeer vreemd gezicht. Helaas was er geen stopplaats om het te kunnen filmen.


halloween is in aantocht en dat kan je overal zien

Inmiddels komt San Fransisco steeds dichter bij. In Half Moon Bay State Beach kan je overnachten zonder voorzieningen. We zijn nu een uurtje rijden van San Fransisco vandaan en stallen hier onze camper. Op de weg was een verwijzing naar toeristen informatie dus nadat we de camperplek hebben geregeld gaan we op zoek naar toeristeninformatie. Kennelijk had men alles hierover al opgeheven, behalve de borden. Was best lastig. Terug op de camping ga ik door mijn enkel. Voor het eerst sinds lange tijd. Maar het voelt nog steeds als toen, pijnlijk en erg vervelend. Met de zorgen van Joke is er meteen een kous overheen gegaan en morgen proberen we er maar het beste van te maken. Joke is nu alleen naar het strand getrokken maar ze is gauw terug. Ze zegt dat het daar te koud is. Ik weet wel beter, we hebben immers al ergere kou gehad.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!