N.P.YOSEMITE (27-10-2009)

Door jene - 30-10-2009 01:20

Vandaag staat Yosemite Valley op het programma. Al gauw genieten we van prachtig en afwisselend landschap, diepe ravijnen en bijna recht omhoog gaande granieten rotsen. Een totaal ander landschap dan gisteren.



We rijden een soort loop dus vanaf Yosemite Village (veel toerisme) rijden we terug naar het zuiden richting Wawona. Voor Joke was het teleurstellend dat ze geen beer had gezien. We rijden nu weer in een beren gebied, maar helaas, alleen waarschuwingsborden. Wel was er ook op deze route te zien dat er veel bos is verbrand. Bijna op elke route die we in de bossen rijden komen we delen tegen die zijn verbrand. En dat is wel jammer. Ook zien we op deze route weinig vogels of andere dieren, kennelijk is het al te laat in het jaar. Veel vogels zijn al weggetrokken. We rijden weg 41 en het eerste benzinestation vraagt 3,57 doller voor een gallon. Ik had nog een kwart tank met brandstof dus doorgereden. Bij een grotere plaats kan ik vervolgens tanken voor 2,89 dollar. Nogal een verschil en aan de onderkant van de huidige prijzen, dus tank geheel gevuld voor 120 dollar. Kunnen we weer een stukje vooruit. We stoppen bij een KOA camping in Coarsegold. Hebben we weer elektra. Kunnen douchen en Joke kan er wassen. Vuil water kan worden geloosd en vers water kan worden ingenomen. Ook gaan de nodige batterijen aan de stroom om ze op te laden. Dit is wel de eerste KOA camping die slechts een uurtje internet geeft, langer moet worden gekocht. Alle overige KOA campings hadden tot nu toe gratis volledig internet. Wellicht heeft men een nieuwe geldbron gevonden. Door eerst alles goed voor te bereiden op de computer denken we overigens wel met dat uurtje toe te kunnen. We hadden wel een schitterende plek nabij een paar bomen. We zetten onze stoelen bij de bomen en zagen erg veel verschillende vogels in- en uit vliegen. Zo kon ik in het zonnetje met een pilsje en het fototoestel volop genieten en fotograferen.



Zelfs een havik kwam de boom even bezoeken. Zo dicht bij dat ik mijn zoom in het fototoestel moest verminderen om hem er volledig op te krijgen. Wat een luxe. De boom zat ook vol met spechten die zeer bedrijvig bezig waren. Soms zagen we er wel 5 tegelijk. Zo opnieuw een prachtige dag.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan