San Francisco Alcatraz

Door de Familie Noort - A long time ago

24 juni

 

Op tijd eruit (vanacht werden wij wakker van de wind en die waaide zo hard dat wij dachten dat het wel een storm kon zijn) want om 9.30 vertrekt de boot naar Alcatraz! Eerst een mooi ritje met de tram. Het is echt koud dus wij hebben ons warm aangekleed (helaas!!! daar gaat onze bruine kleur…). Tijdens het inchecken (daar houden de Amerikanen wel van, wat maken ze daar toch een heisa van) konden wij nog even op groot scherm meegenieten hoe Italie uit het toernooi werd geschopt !! Op de boot, de jongens vonden het weer meer dan geweldig en vonden het super spannend dat wij naar een gevangenis gingen waar boeven hadden gezeten,  “prachtig” uitzicht maar niet heus. Heel San Francisco en die beroemde brug (Golden Gate Bridge) liggen bedekt in een grijze grote wolk en daarom heen schijnt de zon! Zo apart omdat te zien.
 
Alcatraz ligt maar 10 minuten varen van San Francisco vandaan (ze hadden net zo goed een brug kunnen bouwen ha,ha) en was zeker heel bijzonder om daar rond te lopen en te zien hoe die gevangene daar gezeten hebben en wat de geschiedenis was van dit eiland. Maar wat een wind waait daar niet normaal en koud !!!!!!!!

Als de gevangene een luchtje mochten scheppen nou op die “uitlaatplaats” werden ze gewoon weggeblazen ha,ha!
Deze man hierboven was een van de laatste gevangene van het eiland (heeft een boekje geschreven over zijn ervaringen die heeft Rob uiteraard gekocht) en het vreemde is dat wij zo verbaasd waren dat hij daar zomaar zat (heeft zijn straf alwel uitgezeten) dat wij niet eens kritische vragen hebben gesteld, hij is toch een boef! (bankovervaller geweest) Had toch wel willen weten of hij nog geld eraan over had gehaden van de overval hi,hi.

Daarna met het bootje naar een ander eiland (Golden island) en ja daar scheen de zon volop heerlijk. Daar hebben wij heerlijk genoten van ons laatste zonnetje hier in Amerika! Terug met de boot hebben wij heerlijk rondgelopen van de haven naar het hotel met onderweg de bekende wijken bekeken (o.a. China Town, luxure winkeltjes).

Bij de Apple store stond een enorme rij met wat wij denken wel 500 mensen voor de nieuwe I phone 4! En nee Rob heeft de Ipad niet gekocht er zit hier een levertijd op en ons geld is op ha,ha! Maar wel even NederWoon opgezocht (wat een plaatje ha,ha)

Kortom een heerlijke dag en nu liggen wij uitgeteld op bed (want zo’n dag sjouwen is behoorlijk intensief) te hopen of wij nog een samenvatting van het nederlands elftal konden bekijken. De Amerikanen zijn enthousiast over het voetbal aan het worden want er is geen shirt van het elftal meer te koop en we worden overal aangesproken dat Holland zo goed is (de slijmballlen ha,ha) Oh ja als een of andere Amerikaan nog vraagt over onze jongens; Are their twins ? dan gaan wij gillen ha,ha

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!