RV ophalen en zo....

Door Ali&Ad Smits - 26-06-2011 09:45

25 juni, dag 4, Vancouver
Geen echte vrije zaterdag vandaag.
Ontbijtje gedaan van koffie met cinnamonbroodje.
Geld bij Vancity gehaald. Veel klopte niet: foute open dag, fout logo en toch dollars opgedaan, kost CA$1,50
We hebben weer even bij Waterfront gekeken. Vandaag aan de kade weer 2 enorme cruiseschepen. Een daarvan de Zuiderdam van de H.A.L., een enorm gevaarte, formaat stadhuis. Er is hier een jazzfestival op het dak van Canada Place. Helaas, toen wij er tussen de buien door bij kwamen gingen ze even pauzeren. Om het culturele gevoel vast te houden dan maar naar het Museum of Arts; beetje weinig tijd en beetje hoge entreepijzen, dus zijn we maar niet binnen gebleven. We kregen niet het vermoeden van kunst waar we van zouden omvallen.
Buiten, op een verdiept, overdekt pleintje, was de nodige huisvlijt te bewonderen en te koop. Sommige dingen best origineel en attractief, een groter deel toch weer het ketting en kralenfeest van ons wijkcentrum. De verantwoordelijke producenten oogden uiterst serieus en dat is ook wat waard.
Ook al omdat er om de drie kwartier een stevige bui regen neerdaalde raakte onze gretigheid wat uitgeblust. Bij Subway een paar gezonde broodjes laten inpakken voor de lunch en toen naar het hotel om onze spullen op te halen.
In een blauwe taxi, bestuurd door een vriendelijke Sikh, suisden we naar onze RV-pick up in Delta. De man vroeg CA$66 en raakte wat verlegen toen Ali hem er 72 gaf. Dat was vorige keer in New York wel even anders.
Afijn, "onze" rijdende bedstee bracht ons eerst bij een supermarkt waar we voor dik CA$200 aan benodigdheden insloegen.

Was in Vancouver het aandeel Oost Aziatische typen duidelijk in de meerderheid, hier was het een en al Indiërs. Zo wordt de reis toch aardig afwisselend.
Ik vroeg me al een tijdje af waarom de andere weggebruikers zo bij ons achterbleven. Ineens werd me dat duidelijk: In deze Canadese wagen, met een echte KILOMETERteller werd de snelheid aangegeven in MILES. Een factor 1,6 verschil. We leren elke dag weer bij.
Deze camping bij Langley was niet helder aangekondigd. Ze ligt op een eiland. Toen de weg ophield en we waren gekeerd zagen we dat we er straal langs heen gereden waren. Voor een dikke CA$40 per nacht mogen we blijven, plek 31. Ali was daarna een uurtje helemaal in haar element bij het uitpakken van de tassen en het inrichten van de kastjes en laden. Daarna ging ze aan de slag om te zorgen dat we weer eens een echte warme maaltijd kregen. Dat lukte prima, al is het wat jammer dat de pannen wat aan de grote kant zijn en we maar 2 kookpitten hebben. Volgende keer beter opletten.
Het is nu donker. Na een korte nachtwandeling hebben we het bovenbed ingericht. We gaan plat.
Morgen naar Capilano RV-park, bij de Lions Gate Bridge van de Guinnes Family. Van daar uit zijn er een paar leuke dingen te doen.
tot later & groeten,
ad

Reacties

Sander 26-06-2011 11:20

Die taxichaufeur is zeker meteen gestopt met werken? Gelukkig mogen jullie vanaf nu zelf achter het stuur, althans zolang je over land gaat.

En met die grote pannen worden het vanaf nu dus gewoon 1/pans maaltijden.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan