Nanaimo Strathcona

Door Ali&Ad Smits - 13-07-2011 08:45

Dag 20: 11 juli 2011

We zijn nog wat vol van het weeken bij Bryan en Evelyn. Hun kleinkind Abbygail konden we niet bezoeken vanwege besmettingsgevaar.

Wel kwam er via internet een hele mooie foto’s waarop ze er heel goed uitziet, Blikt de wereld in van “ik laat me niet klein krijgen.” Ze weegt nu ruim 7 pounds. De kleertjes die we voor haar hadden gekocht vond iedereen echt mooi. Kerri zelf hebben we dus ook niet kunnen spreken.

Op camping Westwood Lake gaat het wat moeilijk met internet. Volgens de uitbaatster ligt dat aan mijn pc. Helaas verdenk ik haar er van dat ze gewoon zelf enorm zit te up- en downloaden want nu ze weet dat ik ontevreden ben gaat ze wat anders doen en dan blijkt er ineens wel een redelijke verbinding tot stand te kunnen komen. Maar goed, hoop tijd gekost. There you go!

In Nanaimo blijken Drakenbootraces gehouden te worden, groot feest in het hele haven gebied. Met een kleine watertaxi gaan we naar Newcastle Island, een oude indianenlocatie. Je kunt er kamperen en wandelen. Wij lopen een mooie trail het eiland rond en aan het eind van de middag stappen we weer in een nog kleinere watertaxi van het model waar ze vroeger de boomstamvlotten meer sorteerden.

Helaas was toen ook het feestgedruis over en, wat erger was, er waren geen versnaperingstalletjes meer open. Zo kun je wel slank blijven.

Dan maar een camping opzoeken. Op naar Strathcona BC park.

Om een paar telefoonnummers te verifiëren hebben we ons rotgezocht naar een telefoonkaartje. Een speld in een hooiberg: gevonden dat wel, maar het levert toch wat spanning op. De opluchting is dan weer een hoogtepunt.

Reacties

Marianne 13-07-2011 16:31

Hier in Vroomshoop is a.s. zaterdag ook een drakenbootrace! In de hoop dat 't zonniger is dan vandaag...
O jee Ad.....geen versnaperingen.....hoe heb je het overleefd :D. Nou ja, maar goed dat het moment van opluchting je dan toch weer een hoogtepunt heeft bezorgd ;). Have fun en blijf mooie verhalen schrijven!

ida 13-07-2011 22:42

Hallo Ad en Ali.

Wij zijn weer terug, en ondertussen van jullie verhalen genoten!!
Jullie beleven wel heel wat! Het is tenminste te hopen dat het met Oma Smits goed blijft gaan, in ieder geval tot jullie terug zijn!
Wij zijn dus naar Soesterberg geweest en hebben het Utrechtpad afgerond, echt ook een pad voor jullie, wij vinden het 1 van de mooiste paden die we tot nu toe gewandeld hebben.
Ik word wel oud, want ik begin steeds meer last van pijn in de benen te krijgen.
Komend weekend gaan we voor een paar dagen naar IJmuiden.
Het weer is hier op het ogenblik echt pet, hopelijk hebben jullie het beter.
Geniet samen nog wat, want voor je het in de gaten hebt is het voorbij.
Groetjes van ons beide, Cees en Ida

Evelyn & Bryan 19-07-2011 05:55

Good to hear you enjoyed the walk around Newcastle. Did you see the large granite coloumn too?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan