Woensdag 22 juli: Bridal Fall-Kelowna.

Door A.F. Weidema - A long time ago

 


De eerste nacht in de camper zit erop! We hebben alle vier goed geslapen. Na een kopje thee en een goed en gezond ontbijt hebben we eerst m'n moeder gebeld. Het gaat momenteel niet zo goed met haar; heeft verschrikkelijke pijn in een knie en niemand kan de oorzaak vinden. Dit is voor ons zorgelijk, zeker als je zover weg bent. We bellen elke morgen even. Zo rond half tien zijn we op pad gegaan. Vandaag moest er ongeveer 350 km gereden worden, en dan voornamelijk door de bergen. We zijn bij Hope afgeslagen richting het Manning Provincial Park. We klommen al snel en kwamen over de Allison Pass (1342 m.). Het is heel opvallend dat aan de westkant van een bergketen de vegetatie totaal anders is dan aan de oostkant. Aan de westkant is het weelderig groen en aan de oostkant bruin, dor en droog. De regen valt alleen aan de westkant; vandaar. Onderweg hebben we een paar keer pauze gemaakt om wat te drinken en te eten. Je hebt hier de mooiste plekjes om pauze te maken. Dan is een camper natuurlijk erg makkelijk. Je hebt alles bij de hand. Zoals vandaag hebben we tussen de middag snel een omeletje gemaakt. Iets hartigs gaat er bij ons best in! Daarna ging het via Princeton naar Penticton. Daar hebben we bij een grote supermarkt, Save on Foods, nog wat ingekocht. Zo'n mooie supermarkt heb ik nog nooit gezien. Ook voor mensen met speciale voedingwensen was er een erg groot assortiment aan producten. Dus ook voor Tessa konden we er terecht. Daarna was het nog een goede 50 km naar Kelowna, waar we overnachten. We reden langs het Okanogan Lake, een gigantisch meer gelegen tussen de bergen. Dit gebied is bekend om z'n milde klimaat; er wordt dan ook veel fruit verbouwd en het staat ook bekend om z'n wijnen. We staan nu op een kleine boerderijcamping bij biologische boeren, gelegen op de heuvels rond Kelowna. Het is hier werkelijk heel vredig; een perfect plekje. We hebben net al van de boer/eigenaar een bos wortelen gekregen. Die had hij net uit de grond gehaald; verser kun je het niet krijgen. We hebben net lekker buiten warm gegeten. Heerlijk en lekker rustig hier! Net nu arriveren er buren met een grote bus als camper en een dikke SUV erachter om tochtjes mee te rijden. Dan is het bij ons maar wat behelpen! Zo, nu probeer ik de foto's er tussen te plakken en dan gaat er weer een blog online. De groeten van ons allen aan onze volgers.

 

Reacties

ulrike A long time ago

Lieve mensen, nu ik deze foto's zie, ontdek ik toch een gevoel van "zat ik maar daar bij de camper". Maar die gedachte schuif ik snel weer weg. Wat mooi!
Ik kan maandag wel even aan gaan bij je ouders, Freek. Zal ze zondag even bellen.
Lieve groeten en verder een goede reis!

Jelly A long time ago

Hallo allemaal, wat een leuke verhalen, prachtige foto's en niet te vergeten stoere camper!! Geniet van elk moment! Goede reis vandaag, en een fijne dag!! Liefs, Jelly.

Dineke A long time ago

Goedemorgen allemaal, wat fijn om weer te lezen over jullie belevenissen. Zo te zien hebben jullie het goed voor elkaar: Prachtige camper, koffie 🍵 apparaat, prachtig land. Mooie foto's trouwens weer! Heel fijn Pietsje dat je het verhaal over de rolverdeling even hebt rechtgezet want ook wij maakten ons al een beetje zorgen 😃. Arjan vroeg zich af of jullie nu bij het licht van kaarsen perkamentrollen zitten te lezen (ouderwets lezen) 😊. Wij zijn erg blij met de campings met Wifi, blijven we op de hoogte van jullie belevenissen. Wat jammer dat mevrouw Weidema zo'n last heeft van de knie
Hopelijk vinden ze snel wat het is en kunnen ze er iets aan doen! Een hele goede dag gewenst met weer nieuwe ervaringen. Lekker verder genieten en doe voorzichtig. Groetjes, Arjan en Dineke

Cor A long time ago

Mooi verslag met ook mooie foto's. Veel plezier bij de verdere reis.

Monique A long time ago

Hallo allemaal,
Wat heerlijk om zo met jullie mee te reizen. Het is net of ik er zelf bij ben. Freek, volgens mij ben je al aardig tot rust gekomen...
Je schrijft alsof je elke minuut met volle teugen geniet. Goed zo, vergeet Nederland en Duitsland maar even en laat die prachtige natuur maar op jullie inwerken.
Wat een coole camper trouwens. Heerlijk he, dat je onderweg op elk moment koffie kunt drinken en wat te eten kunt maken.
Jullie tuin ziet er nog steeds prachtig uit. Vandaag nog water gegeven...
Heel veel liefs en groetjes voor jullie alle vier.

A.F. Weidema A long time ago

Monique, het is hier heerlijk en lekker relaxed. Bedankt dat je naar onze tuin omziet. Gaat verder uitstekend. Groetjes aan Jan.
Freek

Leon Geene A long time ago

Wat een schitterend reisverslag. Werd er gisteren op attent gemaakt door Ger.
Wens jullie nog veel reisplezier.
Groetjes,
Leon
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!