Vrijdag 24 juli: Revelstoke-Golden.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Hallo volgers, er zit weer een dagje Canada op! Het begon al fijn; we werden pas om ongeveer acht uur wakker; de jetlag is verwerkt. Het was nog prima weer om buiten te ontbijten; dat hebben we dan ook maar gedaan. De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn namelijk niet zo goed; veel buien en ook kouder. Jammer, maar we kunnen er niets aan doen. 
Om goed tien uur zijn we vertrokken voor onze tocht naar Golden. We reden direct de bergen in door Mt. Revelstoke National Park. In dit park lagen langs onze route twee trails (wandelroutes), die we wilden lopen. De eerste was de Skunk Cabbage Boardwalk Trail. Uit de moerassige ondergrond van de Illecillewaet Rivier rijzen manshoge grote, glanzend groene bladeren van de reusachtige stinkdierkool op. Een mooi gezicht en de stank viel totaal mee; ze roken nog niet! In de lente komen de beren naar deze 'wetlands' om de bloemen van deze planten te eten.
Daarna kwam de Giant Cedars Boardwalk Trail, een wandeling tussen varens, mossen en gigantische, oeroude ceders. Je liep over vlonders en trappen door het regenwoud. Een prachtig licht viel op het groen van de varens, het was heel speciaal!
Wat dan heel fijn is dat je weer de camper meehebt; snel een kopje koffie maken of wat fris pakken is geen probleem.
Daarna ging het verder op de Trans-Canada Highway richting de Rogers Pass, het hoogste punt van deze Highway door de Rockies. Ondertussen waren we in Glacier National Park. We hebben dan ook een jaarkaart voor de Nationale Parken gekocht. Je kunt dan alle Canadese Nationale Parken en Historic Sites bezoeken.
Op de Rogers Pass was ook een Information Center, waar we een instructiefilmpje over hoe te handelen als je een beer tegenkomt hebben gezien. Was een heel gezellig filmpje; ik hoef Yogi echt niet tegen te komen als ik een leuke wandeling maak. Dus straks in Golden eerst maar een spuitbus bearspray kopen om ze te verjagen! In de winter is het hier onherbergzaam. Veel sneeuw en gevaar voor lawines.
Na de chauffeurswissel reden we verder naar Golden. Ondertussen was het gaan regenen; en soms niet zo'n beetje ook. Dan pas ik toch wel wat op met rijden, want de camper schuift graag over de voorwielen(voor de kenners), en dat voelt niet lekker. Verder kun je met dat ding stevig doorrijden; moet ook wel, want de gigantische vrachtwagens halen je anders moeiteloos in. Die rijden hier echt stevig door!
In Golden zijn we eerst naar het raftingcenter gegaan. We gaan morgen namelijk 35 km raften en wilden nog wat dingetjes weten. Ook bij slecht weer gaat het door; je wordt toch nat!
Na nog een supermarkt te hebben bezocht werd er bearspray gekocht. Nu is Pietsje eindelijk gerust en kunnen we alle beren aan. 
Zo, nu kon eindelijk de camping opgezocht worden. Was niet moeilijk; we staan op de gemeente camping van Golden aan de Columbia River, direct aan het water. Dat heeft ook een nadeel; er zijn veel steekvliegen.
Tegenover, op de andere oever, loopt het spoor van de Canadian Pacific. Hier moeten de treinen op elkaar wachten en kunnen elkaar passeren. Dat zijn elke keer treinen van minstens 100 wagons. Die moeten dan hier weer op gang komen. Dat maakt nogal lawaai. Ik ben benieuwd of dat vannacht ook nog zo is!
Pietsje heeft ondertussen ook nog de was gedaan. Drie wassen werden er doorheen gejaagd en gedroogd. Alles zit weer in de kastjes; kunnen we er weer een week tegen. Ondertussen heb ik gekookt met hulp van Tessa. Vanavond stond er kip met prei en ui en nasikruiden van Tessa en rijst op het programma. We waren het er allevier over eens dat het erg goed smaakte.
Het is ondertussen droog geworden; tussendoor heeft het licht geregend. Iedereen ligt of zit nu lekker relaxed te doen; de een met een boek op bed en de ander met een filmpje op de laptop.
Zo dit was het voor vandaag. 

 

Reacties

ulrike A long time ago

Goede morgen! Jullie liggen nu hopelijk lekker te slapen in jullievrijdend huisje, terwijl wij ons klaar maken voor een dag met storm en veel regen, code geel. Ben benieuwd. Ondertussen is het al een rituaal geworden: uit bed, kopje koffie en het nieuwste lesen over jullie reis. Wat spannend een beer zien, of dat echt wel gebeurt? Vrienden uit Vancouver vertelden dat de beren tot in de stad komen en op de erven naar eten zoeken. Nu natuurlijk niet in Gastown maar Vancouver Noord. Dus wie weet, maak je
het mee. En dan de camera in de aanslag en Pietsje met de spraydoos daarnaast. Dus Tessa en Robert, ook even de camera daarbij, want dat moet je vastleggen!
We blijven benieuwd naar jullie avonturen! Goede reis verder!

Jelly A long time ago

Hoi Pietsje, Freek, Tessa en Robert, wat ontzettend leuk om elke dag jullie verhaal te lezen! Wat doet die bearspray eigenlijk? Sterk spul om een beer mee uit te kunnen schakelen of verjagen : ) Neem maar fijn mee in je dagrugzakje!!! Groetjes van ons allemaal!!! Veel plezier!!!!

Dineke A long time ago

Goedemorgen allemaal, ook hier is het een vast ritueel: Ontbijt klaarmaken, koffie erbij en dan kijken of er weer een verslag van jullie is. Toen ik vanmorgen eerst keek was het verslag er nog niet maar nu gelukkig wel. En weer heel uitgebreid met mooie foto's. Dus berenspray gekocht, dat doe je ook niet dagelijks. Maar wat zullen jullie blij zijn dat jullie het hebben als het nodig mocht zijn. Hopelijk zien jullie wel beren maar dan op een veilige afstand zodat jullie in alle rust mooie foto's kunnen maken. Robert, smaakte het?😊 Een hele m

Dineke A long time ago

Een hele mooie dag vandaag, doe voorzichtig en tot jullie volgende verslag.

Heit en Mem A long time ago

Geweldig weer een reisverslag uit Canada. Heel lief van jullie en zo
uitvoerig.Over de beren en hun
spray is al voldoende aan de orde geweest. Toch wel leuk dit stoere
gezelschap in de buurt.
Wij proberen ons hier een klein beetje voor te stellen
hoe jullie daar rondscharrelen.
Het moet geweldig zijn.
Mem zegt: goed op jullie zelf
passen enz. Hier bij ons is alles prima. Lieve mensen geniet er van.

Jan A long time ago

Mooie verhalen zeg. Een beetje jaloers geniet ik met jullie mee. Had nog niet zoveel tijd gehad om mee te liften op jullie verhalen maar en weer helemaal bij. Geniet verder dat doen wij ook bij een stuk zelfgemaakte pruimevlaai. Niet te leveren in Canada vanwege het berenverhaal. Yogi was pruimevlaailiefhebber . Groet

Ger en Marion A long time ago

Survival-tips voor rafting ;^)

Met de juiste levensverzekering is het raftingavontuurtje zekergesteld.

Hoe belandt men niet in het water? Niet te ver uit de boot liggen als julie peddelen.

Om de ergste nachtmerrie te voorkomen ..... dat het mobieltje gaat zwemmen is een waterdichte tank aan te bevelen

Man over boord vermijden:
Titanic scène liever aan de vaste wal naspelen

Zijn piraten in zicht, peddelen wass das Zeug hält of aan land vluchten.

Veel plezier bij jullie rafting-tour.
Wij volgen jullie schitterende reis en zijn iedere dag benieuwd wat jullie hebben beleefd

Monique en Joep ook A long time ago

wat een avontuur! dit vinden we echt geweldig!ik vind het raften heel dapper, heb er zelf geen
goede ervaringen mee.....
zie liever een beer dan te raften...haha!
veel succes en veel plezier samen!
liefs, mama en joep
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!