Zaterdag 1 augustus: Jasper-Clearwater.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Vandaag ging de wekker weer een keertje op tijd. Toen we naar buiten keken liepen er twee elks (edelherten) over de camping. Grote beesten! Alles beter dan grizzlyberen, want ook die waren de afgelopen tijd op de camping gesignaleerd. 
Ik had thuis online kaartjes besteld voor de Jasper Skytram, een kabelbaan naar Whistler Mountain op 2271 m hoogte. We hadden de 'flight' van 9.27 AM, dus om half tien. Toen we bij de kabelbaan aankwamen was het er nog lekker rustig. We konden meteen naar boven. 
Aanvulling Pietsje: Aangezien het mooi weer beloofde te worden hadden Tessa en ik een korte broek aangetrokken. Daar hebben we serieus spijt van gekregen op de top van de berg. Gelukkig hadden we wel een warm vest mee! Op de foto's zie je dat we het niet te warm hadden.
Freek: de kabelbaan was in Keulen gebouwd, dus dat moest wel goed gaan. Tijdens de 7 minuten durende tocht naar boven, kregen we uitleg over de bergwereld rondom Jasper; best interessant. De gids vertelde over een kever die een plaag is voor de naaldbomen in dit gebied. Tussen het mooie groen zagen we veel dode, bruine, bomen. Boven aangekomen was het koud, kouder dan we hadden verwacht; ongeveer 10 graden! En een stevige wind die overal doorheen waaide. Maar wij waren er op gekleed (😁), in tegenstelling tot veel andere toeristen, die op slippertjes en in T-shirt rondliepen; moet er niet aan denken!
Naar de top van de berg, tevens schitterend uitkijkpunt, was het zo'n drie kwartier klimmen. Dit was erg pittig! Maar boven aangekomen was het uitzicht adembenemend. Alle bergen in een straal van 100 km rond Jasper waren te zien. Zelfs Mount Robson, met goed 3900 m hoogte de hoogste bergtop in de Canadese Rockies was goed te zien, al zat z'n top in de wolken! Na de nodige foto's te hebben gemaakt ging het terug naar het bergstation van de kabelbaan. Daar hebben we zoals gebruikelijk een kopje koffie of thee genomen, met daarbij het schitterende uitzicht op Jasper.
Pietsje: en konden we weer opwarmen...
De rit ging nu verder naar de volgende camping: Mountrobsonlodge Campground, vlakbij Mount Robson dus.
Er was niet een lange rit voor vandaag gepland. Het weer werd er niet beter op (de korte broek was nog aan) en we wilden eigenlijk wel gewoon doorrijden na de daaropvolgende camping. Dan konden we morgen lekker uitslapen en hadden we een extra dagje 'vrij'. Freek heeft wat heen en weer getelefoneerd en we konden gelukkig een nachtje eerder komen op de camping waar we nu staan. Weer in de camper dus en doorrijden! We staan nu op een KOA-camping, met iets meer luxe dan we de afgelopen dagen hadden. Het is hier bloedheet, 33 graden. Wel een omschakeling met vanochtend! Aangezien we we in een andere tijdzone zitten hebben we er weer een uur erbij gekregen vandaag. Zojuist lekker gedoucht en nu zit ik buiten in het donker typen. Het is nog zo warm dat het nog het meest aan een zuid-franse avond doet denken. Heerlijk voor buiten, maar straks is het vast warm in de camper als we gaan slapen. Om ons heen zitten de andere campinggasten nog gezellig buiten te praten en te lachen. Allemaal Canadezen volgens mij; ik heb nog weinig Nederlanders kunnen ontdekken hier. 

Reacties

Ulrike A long time ago

het lijkt erop alsof ik de hele dag achter de pc zit en op e-mails zit te wachten. is toch echt niet zo, maar toevallig...en zie weer een bericht van jullie. Wat mooi wat jullie daar gezien hebben, daar wordt je wel helemaal stil van, toch?
Weten jullie het verschil met de Alpen? Even oud of ander materiaal rotsen? Vergelijkbaar of toch zo totaal anders? Prachtig!
Voor jullie is het nu ook al zondag, maak er een mooie dag van!

Monique A long time ago

Hallo reizigers,
Wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt en wat een mooie reisverslagen. Hartstikke mooi om te lezen.
Hier is alles rustig. Het weer hier is ook prachtig vanaf afgelopen vrijdag. Jullie planten krijgen veel aandacht dus op dit moment 😉😃. De kerstomaatjes smaken heerlijk 😃😉 en ik denk dat ik morgen jullie prei maar eens ga stoven....
Heel veel liefs
Monique
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!