Vrijdag 31 juli: Jasper.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Vandaag was een relatief rustige dag. We konden uitslapen, dus er was geen wekker gezet! Het was dan ook rond half tien dat er leven kwam in de camper. Eerst even naar buiten kijken; ja, het zonnetje scheen! We konden buiten ontbijten; dan begint de dag al goed.
Om elf uur zijn we vertrokken voor een tochtje van zo'n 50 km naar Maligne Lake. Onderweg nog de Maligne Canyon bezocht. Dit was een heel diepe kloof, zo diep dat je soms het water alleen maar hoorde, maar niet zag. Het was ondertussen goed warm geworden. Maar in de camper werkt de airco goed, dus lekker koel daar! We kwamen langs Medicine Lake( speciaal voor Tessa), waarvan het water verdwijnt bij het verlaten van het meer in het poreuze kalkgesteente en wegsijpelt in onderaardse grotten om pas 16 km verder weer aan de oppervlakte te komen bij Maligne Canyon. Langs dit meer was nog maar kort geleden een enorme bosbrand geweest. De gevolgen daarvan waren heel duidelijk zichtbaar; alles was zwart en verkoold.
Nog een stukje verder kwamen we bij Maligne Lake. Daar heb je een prachtig panorama van het meer en op de achtergrond de bergen en gletsjers. We hebben onze stoeltjes en boeken meegenomen en hebben aan de oever gezeten. Dat leek mooier dan het was; je werd er bijna opgevreten door de beestjes! Dus na een uurtje maar weer weggegaan. 
We zijn naar Jasper gereden, waar we bij de plaatselijke supermarkt onze boodschappen hebben gedaan; moet ook gebeuren! 
Bij Tim Hortons heb ik onder het genot van een kopje koffie en ondanks een miserabele internetverbinding m'n stukjes van de laatste drie dagen, wel zonder bijbehorende foto's, verstuurd. Dan is het thuisfront weer op de hoogte van onze belevenissen.
Terug op de camping, werkelijk schitterend in het bos, was er eerst een biertje. Heerlijk!!!
Nu is het half negen 's avonds en zitten we lekker buiten. Het was vandaag de warmste dag van het jaar hier tot nu toe; vinden wij niet erg!

Aanvulling Pietsje: Het camperleven bevalt prima. Er is een routine ontstaan waarbij iedereen weet wat er moet gebeuren om weer verder te kunnen rijden of waar iedereen een steentje bijdraagt aan het ontbijt of avondeten. Of afwas. Vanochtend was het kopje thee, gezet door Freek en buiten in het zonnetje opgedronken, heerlijk. Er is geen haast en de omgeving is prachtig! In dit deel van Canada is het in het zomerseizoen erg druk. De Aziaten zijn nog altijd in de meerderheid qua aantal toeristen. Minstens twee-derde van alle mensen die we hier zien zijn Aziaat. Echt waar, waar komen ze toch vandaan!  Het is een kunst om ergens te komen waar ze niet zijn. Bussen vol! Gelukkig hebben we nu prachtig weer. Er worden houtvuurtjes gestookt, dus vanavond in bed zullen we wel weer naar rook ruiken. Welterusten!

Reacties

ulrike A long time ago

Goede morgen, jullie worden nog echte nomaden! Wat jammer dat de muggen jullie zo plagen als je net een mooi plekje hebt gevonden. In de regio van Winnipeg was het ook verschrikkelijk, maar dat was ook eigenlijk een groot moeras, maar in de bergen? Wat de Aziaten betreft, ik heb gisteren net met Vancouver gebeld, hoorde ik, dat bijvoorbeeld heel veel huizen in Vancouver opgekocht worden door nieuwrijke Chinezen. Ze bewonen de huizen niet eens maar drijven de prijzen wel omhoog. Hun dochter, afgestudeerd en gepromoveerd en een goed inkomen kan geen starterhuis vinden. Hier schijnt nu ook de zon. De mensen kwamen gisteren in Harlingen van de boot alsof ze alleen maar zon hebben gehad, terwijlnhet toch echt gehoost heeft. Daar zie je maar weer eens at een beetje zon kan doen!
Tot de volgende keer alle goeds en veel vakantieplezier.

Henk A long time ago

Het is elke keer weer mooi om jullie belevenissen te lezen.Jullie zouden zo een reisgids kunnen maken. Misschien een mogelijke carriëre / jobswitch in Canada als jullie hier met werken stoppen. Zal heel erg wennen zijn voor jullie om weer in het dagelijkse leven te stappen, maar dat is nog even ver weg. Net nog even al jullie foto's doorlopen. Prachtig! Geniet ervan. Groetjes uit Roermond

Willie en Daan A long time ago

Geweldig dat jullie zo van de reis genieten, van de bezienswaardigheden, maar zeker ook van het landschap, de natuur zelf.
Wij hebben tot Jasper ongeveer dezelfde route afgelegd; weliswaar in omgekeerde richting. Komend van Toronto via Banff naar Jasper en terug naar Okanagan Valley en naar Vancouver. Wij herkennen veel van wat jullie bezoeken, zien onderweg en ervaren. We reizen zodoende een beetje met jullie mee. Geniet er nog volop van en haal het onderste uit de kan. Hartelijke groet van Daan en Willie.

Marianne van der Bijl A long time ago

Wat geweldig he zo'n mooie reis, en n echte beer op de foto ( hellup) maar jullie hebben de ontmoeting heelhuids doorstaan gelukkig. Ik heb nu al vast veel voorpret voor onze reis, over 2 weken zitten wij ook in Canada, wel n wat andere reis, maar dan hebben we elkaar weer wat te vertellen als we weer thuis zijn. En mij warme softshell jack ligt al klaar, want ik begrijp dat het soms best fris kan zijn daar. Nog een mooie voortzetting van jullie reis. Groetjes uit Roermond
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!