Island in the sky

Door Klaas & Nanda Knobbe - 20-06-2009 06:08

Woensdag 17 juni 2009

 

Island in the sky,

 

Wakker worden, gordijntje is open; we staan aan de rand van het park. Wat een uitzicht, opgaande zon komt nét boven de berg uit. De dag kan niet beter beginnen. Vandaag gaan we naar Moab. Het eerste gedeelte is echt landelijk. In een keer zien we zelfs bisons in een afgesloten gedeelte van het land staan. Nét te laat om een foto te nemen. We komen op de Interstate 70 en het gaat vrij steil omhoog. Op een uitzichtpunt neemt Klaas het rijden weer over. Met hogere snelheid heb ik een hekel aan het rijden in de camper. We verbazen ons want we gaan richting Denver en het is hier wéér een heel andere wereld. Het is een behoorlijk eind naar Arches National park, maar het is zeker de moeite waard. Voor een bepaalde rondleiding moest je, je van tevoren aanmelden. Wij hebben pech, alles is al vol. Dan gaan we morgen zelf de 1-na moeilijkste tocht lopen. We rijden door naar Canyonsland. Een groot park wat opgedeeldt is in 3 gebieden, The Maze, The Needles en Island in the Sky. Er is daar een hele grote natuurlijke arch (=boog), Mesa Arch. Die hebben we bekeken. Een brede boog en als je er onderdoor kijkt zie je een prachtig landschap, met bergen, pieken, dalen, kloven, sleuven etc. en allerlei kleuren.

Dit hele gebied is erg hoog, daarom wordt het ook wel het Island in the sky genoemd.



Door het park heen verschillende mooie uitzichten bewonderd. Het is allemaal heel goed aangegeven en er is voldoende parkeergelegenheid.

We rijden door naar Dead Horse End. Een nog kleiner park, eigenlijk alleen maar een route. Op een van de punten zie je de Colorado-river in de diepte voorbij stromen. Indrukwekkend. Klein stukje verder is het nog weer mooier. Er komt een donkere lucht aan. Verderop zien we dat het regent. De kleuren worden nog veel mooier. Ook bij ons begint het te spatten. Geeft niets, we hebben het huis bij ons. Dus..eerst maar even koffie maken. Bui voorbij en weer naar buiten. Alles is eigenlijk niet eens nat geworden, we zitten boven op de rotsen en kijken over de rivier uit. Wind blaast door je haar. Ėcht vacantie.

 

 

 

In Moab aangekomen gaan we eerst eten. Dan boeken we voor a.s. vrijdagmorgen een ochtend raften op de Colorado-river. Leuk!

Ook de nodige bodschappen gehaald. Hier is een fatsoenlijke supermarkt. Het fruit ziet er erg lekker uit. De dag is weer te vlug voorbij gegaan. De tijd houden we helemaal niet in de gaten, maar het is zó maar weer schemerig. Het is hier eerder donker dan in Nederland.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan