Toegift op de laatste dag Yellowstone

Door Klaas & Nanda Knobbe - 29-06-2009 05:53

Zaterdag 27 juni 2009.

 

Toegift op de laatste dag Yellowstone.

 

Vandaag hebben we telefonisch contact gehad met Fedde & Teatske. We horen dat ze geslaagd is. SUPER! Al weer een diploma erbij. Nu vinden we de afstand wel erg groot. Wat zijn we trots!

Nog meer mooie dingen vandaag. De zon straalt. Vannacht was het koud, 2 graden C, maar de temperatuur gaat snel omhoog. We gaan een route lopen. Op weg erheen zegt een man dat er een groep elks (soort herten) te zien is. We lopen zacht en snel. Het is verder dan we gedacht hadden, we klimmen tot bijna bovenop een heuvel. Klaas ziet een speciale bloem en ik loop door. Ineens zijn ze daar. Een grote groep ± 25-30 stuks en 7 jongen. Er is ook een jonge bok bij met een gewei. De volwassen exemplaren gaan allemaal door met grazen. Wij blijven dicht bij elkaar. Ze letten goed op en houden ons in de gaten.


        

Met een grote omtrekkende beweging kunnen we dichter bij de kalfjes komen. Die liggen in het midden van de groep en worden door de rest afgeschermd. Fantastisch! We staan op 12 m. afstand. De nodige foto’s en filmpjes gemaakt. Na geruime tijd zoeken we onze route weer op. Dit is echt een toegift van Yellowstone. Na deze wandeling hebben we de koffie wel weer verdiend. Heerlijke koffie trouwens, een grote bus vol hebben we van onze zus meegekregen. Bij elk bakje denken we even aan hun.

 

Nu bekijken wij het gebied waar onze camping is, West-Thumb. Hier zijn veel bronnen, alles pruttelt en sist. De bronnen liggen aan de rand van het Yellowstone-meer. Alles weer voorzien van een plankier om op te lopen. Een bron heet percolator. Een toepasselijke naam, het bubbelt constant. Ook is er één waarvan bekend is dat het in elk geval 7 m. diep is. Deze heeft een prachtige aqua kleur.
Er komen ook bronnen uit direct in het meer. Dat is te zien. Het wordt met zo’n grote hoeveelheid water vermengd dat het vermoedelijk niet veel kwaad kan. Ook deze bronnen zijn allemaal verschillend, er is er niet een gelijk. Omdat het vlak aan het meer ligt is dit nog weer meer apart dan de eerdere bronnen die we gezien hebben.

 


De andere route’s zijn momenteel allemaal afgesloten. Er zijn veel beren actief. In de rivier vissen ze op zalm. Veel visplaatsen voor hengelaars zijn ook gesloten.


       

 

We verlaten Yellowstone en gaan naar Grand-Teton. De afstand is niet groot. Eigenlijk zit het aan Yellowstone vast. Toch ziet het er anders uit. Hele hoge bergen met veel sneeuw erop (4100 m.). Het park ligt lager en het is dus warmer en ook groener. We checken alvast in op de camping en krijgen de nodige informatie mee. Een mooie route met kans op het zien van eland bij Jenny’s Lake.

         

Daar gaan we dus naar toe. Een route van 10 km. Lijkt ons leuk. Het is echter wel steeds klimmen en dalen dus zijn we blij als we het gehaald hebben.

 

Onderweg een tweetal watervalletjes gezien, dat blijft spannend. Het is heerlijk weer en we picknicken op de parkeerplaats. Geen eland gezien, waarschijnlijk een snipperdag. Terug naar de camping komen we 3 kroonkraanvogels tegen. Daarachter een grote groep elks, deze zijn te ver weg voor een foto. ’s Avonds is Klaas wel even bezig om alles op het weblog te zetten. Ook kunnen we een paar mailtjes versturen. Het is net of vacantiedagen minder uren hebben dan gewone dagen. We hebben weer een prachtige dag beleefd.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan