10 08 09 Canyon Lands

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Hi allemaal

Weer een verslag van de dag van vandaag.

Gisteravond bij het  “rondje  camping” hebben we de sterren hemel bewonderd.   Er waren erg veel sterren te zien, en ook de Melkweg,  Het is vroeg donker hier om half negen al. En zonder buitenlamp, is er buiten niet veel anders te doen. 

Vandaag om 06:30 uur op, dat was al een uur later dan gisteren, vandaag is het de trouwdag van Wim en Norma, 15 jaar geleden alweer. Time flies.

Op naar Canyon lands.  Een uurtje rijden vanaf de camping.  Eerst langs het vistors centre voor een kaart met de wandelingen erop.  Het is aanzienlijk warmer dan gisteren, en de “trails”van gisteren zitten nog in onze benen, dus we kiezen voor korte wandelingen.

Het is weer een ander landschap dan gisteren, Island in the sky heet het, en dat is goed verwoord. Alsof we weer op het dak van de wereld staan, wat een verre uitzichten, ongewoon ver. De canyons laten allerlei lagen zien, en de dieptes zijn enorm.

De eerste wandeling heet Grand view point, we lopen langs de klif, om het zomaar te zeggen.  Breath taking.  Pijn in je buik als je naar de rand loopt. 

Het is een wandeling van een dik uur.  Daarna hebben we honger  en we lunchen vroeg. 
 

Dit park is niet ingericht op RV’s en het is zoeken naar een goede parkeerplek.  De volgende stop is een wandeling van een half uurtje naar First overlook, waar we een kijkje nemen in een krater, ik had nog nooit een krater gezien, een heel groot gat in de bodem.  Weer niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees.

De viewpionts onderweg  zijn ongelofelijk weids, je kunt dat nooit op de foto’s zien.  We weten niet hoe we al deze indrukken in ons  geheugen op moeten slaan.

Als laatste lopen we naar de Mesa Arch, waar we onder de arch weer getrakteerd worden op een geweldig uitzicht.  Wim is maar druk,  constant wordt er hem gevraagd foto’s te maken van anderen. Wel leuk hoor, wij vragen op onze beurt ook weer of zij een foto van ons drieën willen maken.

We zijn warm en moe en gaan op tijd terug naar de camping, voor een koud biertje en chips. Wat hier toch veel  beter smaakt dan thuis.

Elke ochtend loopt Norma of ik voordat we vertrekken als een stewardess  door de camper om  te kijken of alles wel goed dicht zit. Maar dan nog schiet er onderweg regelmatig een kastje open, of zijn we vergeten de fluitketel  van het gasstel te halen. 

Vanavond gaat de bbq aan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!