11 08 09 Raften Colorado River

Door Geertje Norma en Wim - A long time ago

Wij zijn vandaag  begonnen met verschrikkelijk uit te slapen en wel zeker tot 08.00 uur. Na een vieze en koude douche rustig ontbeten. Het beloofde eitje van Wim laat nog wel even op zich wachten. Vandaag stond het raften op het programma.

Om 11.00 uur naar de adventure tour winkel gereden. We konden de RV goed recht parkeren, zodat de koekast ook de hele dag zijn werk bleef doen en we kwamen precies op tijd aan om onze zwemvesten op te halen en aan te passen. Ongeveer een half uurtje met de bus het canyon landschap ingereden en daar lagen de gele boten al op ons te wachten in de Colorado River. Er waren drie grote boten, waar ongeveer 10 personen in konden en dan waren er nog 6 tweepersoons kano’s.

Het was behoorlijk warm. Voordat we goed en wel in de boot zaten, stopten we bij een klein strandje. Daar werden de tafels gedekt met heerlijke spijzen en konden we gaan lunchen. Deze lunch was prima geregeld. Nog snel even een kort duikje in de Colorado River om onze blaas te legen en daar gingen we weer rustig dobberen genieten van de vele mooie uitzichten die deze waterweg met zich meebrengt. Tussen de “ruige!!” stroomversnellingen hebben we wel zeker 2 x gezwommen en gedreven in de rivier. Het water was heerlijk, de zon scheen volop. Het was  wel een graad of 35. Dus de verkoeling was een ware verwelkoming. 


Alleen het terugkeren in de boot gaf enige vertraging. Dit is  niet te wijten aan onze omvang en ouderdom hoor. De boot was gewoon veel te hoog. Het hoogte punt van de trip was het watergevecht tussen alle boten. Zeker toen Wim de eigen mensen op zijn boot met een emmer water overgoot, terwijl ze bezig waren om de dans te ontspringen. Gelukkig konden ze het goed waarderen en schoten in de lach. Tegen vieren was aan de waterpret een einde gekomen en reden we terug naar de winkel.

Gelukkig waren we vergeten het vlees uit de vriezer te halen en konden we weer bij ons favoriete pastatent gaan eten. Nu zitten we weer vol op de bank uit te buiken. Vanavond vroeg naar bed, want morgen wacht ons wederom een zware  en lange dag.

Ps. Nog bedankt voor de overweldigende leuke felicitaties voor onze trouwdag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!