2 okt. 2015 Fietsen op de Golden Gate Bridge

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 03-10-2015 07:53

Het is vandaag werkelijk stralend weer en afgezien van het enkele regenbuitje bij aankomst San Francisco, enkele dagen geleden hebben we beslist niet te klagen gehad. Nu is het bijzonder helder en dat komt goed uit, want we willen vandaag met de fiets naar en over de Golden Gate Bridge gaan.

Deze brug dateert uit 1937 en verbindt de stad met Marin County. Het spectaculaire en wereldberoemde bouwwerk biedt  adembenemende uitzichten over de San Francisco Bay en over de skyline van de stad. Er is een zes-baans auto weg en daarnaast een gedeelte voor voetgangers en fietsers. De brug heeft de op twee na grootste overspanning ter wereld en was in de tijd dat hij werd gebouwd, de langste en de hoogste hangbrug ter wereld.

We nemen het er een beetje van vandaag, reserveren nog even een paar campings voor morgen en later deze week (internet is hier prima) en nemen pas ruim 11 uur de inmiddels vertrouwde ferry naar de stad. Een van de mensen die werkzaam is op deze boot, blijkt over een geweldige humor te beschikken. “Sorry about the weather” zegt hij tegen iedereen die op deze stralende dag aan boord stapt…

Vanaf de ferry kijken we nog even naar de San Quinten gevangenis waar de gevangen op luchtplaats rondlopen.

Na aankomst, vlak bij de ferry terminal in de Market Street (nog bedankt voor de tip Maarten) huren we voor ons ieder een fiets, we nemen een snelle lunch bij Subway en gaan over de speciale “bikerslane” met het water rechts en de stad links langs alle pieren op weg naar de brug.

       

Bij het gedeelte waar het een beetje onduidelijk wordt waar je mag fietsen, zien we allerlei shops, visrestaurants, straatmuzikanten, (helaas ook zwervers) winkels en stallen met curiosa noem maar op. Het kost ons moeite om focus te houden…De brug is nu eerst ons doel.

 

Met het uitzicht op jachthavens en de Bay aan onze rechterhand naderen we de brug en moeten even behoorlijk klimmen om op de “sidewalk”van de brug te komen. Natuurlijk zijn we lang niet de enige die fietsen hebben gehuurd om deze tocht te maken. Maar het voelt toch goed, als wij, als vier uit het Hollandse fietsland afkomstige  “pensionado’s fris en fruitig langs de, uit allerlei landen afkomstige, fietsamateurs onze weg omhoog vinden. Bij de brug en ook op de brug genieten we van het geweldige uitzicht dat het heldere weer ons vandaag schenkt. We hebben regelmatig gehoord dat het vaak mistig is rond deze brug en in de Bay

        

We voelen ons geluksvogels! Zo te mogen fietsen over deze beroemde brug; Kicken!

In tegenstelling tot vele anderen, die de pont terugnemen, willen we ook weer terugfietsen, dus aan het einde van de brug maken we rechtsomkeert en peddelen op ons gemakje weer richting de pieren.

Nu stoppen we wel bij pier 45 en alle leuke dingen daaromheen. Bep en Dik gaan wat shoppen en André en Dineke komen terecht in een hal met allerlei antieke speel automaten en “honkytonk” piano’s, waar je een ouderwetse “quarter” in moest gooien om deze te laten spelen. Werkelijk fantastisch! We nemen met zijn allen een lekker drankje op het terras en proberen de San Francisco specialiteit Clam Shoulder (krabsoep) erg lekker.

Inmiddels is de vrijdagavondspits al behoorlijk hevig geworden, maar met onze rental bikes rijden we er lekker langs.

We leveren de fietsen in en vinden het een zeer geslaagde dag.

Morgen gaan we weer op pad. Naar Carmel-Monterey; we zijn benieuwd.

Wordt vervolgd..

Reacties

Jan en Ien van Vuuren 03-10-2015 08:10

Jullie zullen naar we aan neem
aannemen wel genoten hebben op de Golden Gate bridge met zicht op zee en schepen.
Nog een voorspoedige voortzetting van jullie reis toegewenst.

Maarten 03-10-2015 08:43

Gaaf hoor'! Bij Monterey zit trouwens die 17-Mile drive waarbij het over had. Ook de moeite waard!

floor van veen 03-10-2015 09:50

Wat leuk om zoiets te doen.
Als wij zo iets aparts meemaken denk ik altijd aan de woorden van een van onze vorstinnen
WIE BEN IK ,DAT IK DIT MAG DOEN
veel plezier

Leo 03-10-2015 10:12

No bridge to fair wat een belevenis waar hebben jullie dat aan te danken en dat allemaal op de oer Hollandse bike het was weer geweldig groetjes

Anneke 03-10-2015 11:13

Leuk om bijna iedere morgen jullie belevenissente lezen. Mooie en interessante dingen maken we zo met jullie mee. We kijken uit naar het vervolg.

cees/willy 04-10-2015 11:34

Sanfrancisco Alcatraz Goldengate
Bridge Fantasties Eneenlekkerfiets
Tochtje Wateenbelevennis.Blijfge
nieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan