Dag 8 Jasper

Door Fritzel - 15-06-2019 02:58

Dag 8 Jasper

 

Na de overweldigende dag van de Icefield Parkway was het op de donderdag wat rustiger, het was tenslotte mijn vrije dag! Rustig uitslapen en ontbijten en af en toe naar de lucht kijken wat het weer ging doen. We besloten de wandelschoenen aan te trekken en naar Jasper downtown te gaan lopen. Ik had een mooi wandeling langs the Athabasca river gezien. De rivier was niet zo blauw als gisteren maar dat kwam denk ik door de vele regen van de nacht en het onweer wat wij hoorden. Er staan best veel tentjes op de campground en daar was ik niet jaloers op hihi best wel luxe in een camper hoog en droog!!

De wandeling was heerlijk in de zon en wind mee en prachtig langs de rivier. Na een kilometer of 2 ineens een rood lint en verboden toegang. De Elks zaten in dat stuk bos met hun jonge Elkjes en dan mag je ze niet storen dus wij een eind terug lopen en via een soort Centerparks naar de grote weg gelopen en daar ging het voetpad verder wel weer door het bos gelukkig. Daarna ergens rechtsaf en ineens werd het behoorlijk donker en leek er regen aan te komen. We dachten Jasper wel te halen voor het ging regenen maar dat lukte net niet dus snel naar de receptie van een ander bungalowpark gelopena en een half uurtje voor de plensregen geschuild. Daarna weer op pad en in de verte zagen wij het dorp liggen en we moesten alleen een spoorwegovergang over waar net twee treinen begonnen te rijden met allebei meer dan 100 wagons erachter met containers en andere zooi, dat duurde wel even maar gelukkig konden we onder de spoorwegovergang door via een tunneltje.

Eindelijk in Jasper op zoek naar koffie bij Tim Hortons en op zoek naar stroom. Mijn mobiel had nog maar 1% dus stress haha. Dat komt zo, wij staan op een natuurcamping en dan heb je geen waterslang aan je camper maar ook geen stroom en gaat alles via de accu. Ik had al op de campground geïnformeerd of de stopcontacten niet werkten en dat deden ze inderdaad niet, alleen met een stroomkabel. Het enige wat zou kunnen werken zijn de sigarettenaanstekers, maar ik heb natuurlijk niet zo een adaptertje. Wel slim mijn oplaadsnoer in mijn rugzak gedaan maar toen we in de koffiewinkel van Tim waren was er geen tafel met stopcontact vrij. Zo zielig L Wel heerlijke koffie gedronken maar geen werkende mobiel en internet is daar gratis dus ik kon niets doen, op mijn mobiel dan. Dus heel ouderwets cappuccino gedronken met een bananenbrood muffin en maar met Yvon gaan zitten praten en plannen voor de dag gemaakt hahaha, eigenlijk veel gezelliger. ; )

Na de koffie op stekker en adapter jacht. One for in the sigarettenlighter and one for in the wall J Dat lukte al ná drie winkels en toen konden we met een gerust hard door 63 souvenirswinkels lopen met allerlei teksten met Jasper er op en dat het in de Rocky Mountains ligt, hóe komen ze erop, creatieve geesten wonen er hier. Gelukkig waren er ook nog wat sportieve winkels en outdoorzaken dus lekker rondgelopen. Wij zagen en zien dat hier op de bergen erg veel bomen staan en je verwacht van dennenbomen dat ze zomer en winter groen zijn maar het lijkt hier wel herfst want de halve bossen zijn roodbruin en lijken wel dood. Dit aan een meneer in een winkel gevraagd en hij vertelde dat het komt door een Beatle, zo groot als een zandkorrel die alle bossen opvreet. Zoiets als bij ons de buxusmot, treurig gedoe en de Environment meneren hadden besloten er niets aan te doen en de natuur zijn gang te laten gaan…..Daarna wilden wij richting campground maar het was best donker midden op de dag dus een taxi genomen en dat was achteraf erg verstandig. Het begon onwijs te hozen dus droog over en toen maar rustig gelezen en mijn mobiel opgeladen. Ik was happy :-) Afgelopen nacht wederom een groot onweer en arme kampeerders …..

Morgen maar eens kijken of het mooier weer wordt.

Tot later allemaal

Fritzel

Reacties

Kees H. 15-06-2019 14:37 {{button-57690}}

Ha hier regent het net zo hard. Plezier verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan